Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Catina ,un prieten din natura
11-11-2017, 04:44 PM
Post: #51
RE: Catina ,un prieten din natura
Cine nu are voie sa consume CATINA

Desi catina este un medicament natural de exceptie pt are un continut nutritional complex remarcabil, fiind utila in numeroase afectiuni, nu toată lumea se poate bucura de beneficiile acestui fruct.

Este bine ca înainte de a introduce un produs nou în dieta noastră zilnic, fie ca atare, fie sub formă de suplimente alimentare, să ne informăm cu privire la contraindicații și interacțiuni, pentru a ne asigura că el nu ne poate face mai mult rău decât bine.

Contraindicații la consumul de cătină

Deși este un fruct natural, și este considerată în general sigură pentru consum, cătina poate interacționa cu unele medicamente.

Datorită abilității de a încetini coagularea sângelui, cătina nu trebuie administrată în paralel cu medicamente anticoagulante și anti-plachetare, precum Aspirină, Diclofenac, Ibuprofen, Naproxen, Heparină, Warfarină, Dalteparină sau Enoxaparină.

Persoanele care iau medicamente care subțiază sângele sau antiinflamatoare trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a lua suplimente cu cătină.

Totodată, consumul de cătină trebuie oprit cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o operație, pentru a evita riscul de sângerări.

Cătina nu este indicată persoanelor care suferă de pancreatită acută sau colecistită acută, astm sau alergii.

Nu au fost realizate încă teste clinice pentru a evalua efectele cătinii asupra femeilor însărcinate și a celor care alăptează.

Beneficiile consumului de cătină

Cei care nu se regăsesc în categoriile de mai sus și pot consuma în siguranță cătină, trebuie să știe că acest super-aliment are proprietăți tonifiante generale, vitaminizante, remineralizante, adaptogene, regenerante, antianemice, antioxidante, bactericide, antiinflamatoare și anticancerigene. Este bogată în vitamine, minerale, antioxidante, probiotice și aminoacizi esențiali.

Consumul de cătină este deosebit de benefic pentru persoanele slăbite, astenice, anemice și convalescente, pentru vârstnici și copii, pentru cei cu boli de ficat, afecțiuni cardiace și vasculare, neuroendocrine și alergice, depresie, sterilitate, anxietate, hemoragii interne, și pentru cei cu cu imunitatea scăzută, predispuși la infecții, răceli și boli.

Doza zilnică recomandată este de 1-2 linguri de cătină pe zi. 240 g de cătină poate ajunge pentru o cură de 2-4 săptămâni. Fructele se pot consuma sub formă de suc, sirop, pulbere, tinctură sau în combinație cu miere.

Atenție, cătina nu trebuie consumată seara, înainte de culcare, deoarece are un efect stimulant și energizant.


Sursa:
http://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa...dicamente/

"Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești."

Ana Aslan
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication