Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fotbal
10-19-2011, 10:27 AM
Post: #761
RE: Fotbal
Fotbalul, cu 350 de ani mai vechi decat se credeaFotbalul este fara indoiala cel mai comentat, aclamat si iubit sport de pe planeta, implicand milioane de oameni in meciurile sale. Noile descoperiri despre acesta arata ca a fost inventat cu aproximativ 350 de ani mai devreme decat se credea, nu in secolul XIX, ci in secolul XV, jucandu-se, ce-i drept, intr-un mod destul de haotic la curtea regala din Scotia.

Managerul Muzeului Scotian al Fotbalului, Richard McBreaty, a descoperit manuscrisele de pe vremea regelui James al IV-lea al Scotiei, care in 1497 asista la meciuri ce se tineau pe domeniile castelului sau.

Potrivit Daily Mail, jucatorilor le era permis sa atinga mingea doar cu piciorul, la fel ca in zilele noastre, si erau apreciati pentru talentul lor. Istoricii cred ca fotbalul mai evoluat nu a aparut decat mult mai tarziu, caci nu exista acte care sa ateste contrariul.

Pe vremea aceea existau destul de multe ilegalitati referitoare la fotbal, asa ca cei implicati ajungeau de multe ori in arest. Astfel, rezulta ca fotbalul a cunoscut mai mult un proces de evolutie decat sa fie o revelatie a secolului al XIX-lea.

Richard a facut descoperirea evaluand hartii vechi din Libraria Nationala a Scotiei. Nobili precum Sir Francis Knollis erau amatori ai acestui sport, pastrand si un jurnal, astfel incat istoricii au aflat, pe langa alte patanii ale sale, si despre fotbal.

Caietul contine descrierea unui meci jucat pentru monarhii Scotiei in 1568, la castelul Carlisle, privit de insasi Regina Maria a Scotiei. Jocul avea 20 de jucatori si dura 2 ore, terenul avea 50 de metri, cu cate 3 copaci plantati la fiecare capat, ce serveau drept porti de dat gol. Alte locuri unde se mai juca acest sport erau castelul Edzell, din Scotia si castelul Stirling. Richard a mai descoperit indicii ale sportului si la inceputul anilor 1580.

Primul club oficial de fotbal a fost infiintat in 1824 la Universitatea Edinburgh, cand studentul John Hope si-a infiintat propria echipa, numita simplu "The Fotball Club" (Clubul de fotbal). Fotbalul cu regulile pe care le stim in zilele noastre a fost infiintat in 1848, la Universitatea Cambridge.

http://www.ziare.com/magazin/inedit/fotb...ea-1128010

"Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. "Gabriel José García Márquez
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-04-2012, 08:36 PM
Post: #762
RE: Fotbal
Chiar ca e stupid modul in care s-a accidentat nenea asta. Acum sa va zic sincer nici nu stiu cine e si ce stie sa faca individul cu pricina, insa mi-a sarit in ochi cat de "vazduhisti" sunt unii 04. Oare la ce se gandea cand a comis beleaua ? Deh, neatentia se plateste.


Cea mai stupida accidentare din istoria fotbalului

Eren Derdiyok "a reusit" sa se accidenteze in timp ce se spala pe dinti!

Cotidianul german Bild dezvaluie ca atacantul elvetian, in timp ce se spala pe dinti, a lovit cu mana un vas, care a cazut si s-a spart.

Panicat, varful lui Bayer Leverkusen a calcat pe cioburi si a avut nevoie de 7 puncte de sudura!

Mai mult ca sigur, Derdiyok va reveni pe teren tocmai in luna martie.

9 goluri a marcat Derdiyok pentru Leverkusen in acest sezon.

http://www.ziare.com/fotbal/stiri-fotbal...ui-1148952

"Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. "Gabriel José García Márquez
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-15-2018, 10:28 PM
Post: #763
RE: Fotbal
[Image: op3JP77.jpg]

Largie Ramazani se luptă pentru o minge în timpul meciului de fotbal al Campionatului European de juniori sub egida UE-17 din Belgia și Spania, la stadionul Banks din Walsall, Marea Britanie.

"Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești."

Ana Aslan
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication