Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul legii sanatatii
01-18-2012, 06:17 PM
Post: #1
Proiectul legii sanatatii
Iata care este faimosul proiect al legii sanatatii.
Da, stiti voi, acel proiect de lege supus dezbaterii publice si care ar duce la desfiintarea SMURD.
Asa o fi? 01
Proiectul a fost descarcat de pe site-ul presedintiei, de aici http://www.presidency.ro/static/Proiectu...a_617_1239


Attached File(s)
.pdf  Proiectul de Lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania_617_1239.pdf (Size: 463.08 KB / Downloads: 1)

Cand armele sunt ilegale, numai delincventii au arme.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-09-2012, 11:06 AM
Post: #2
RE: Proiectul legii sanatatii
Mie mi se pare destul de echitabil. Sa vedem totusi forma finala.

Cinci tipuri de asigurari de sanatate, in loc de una - vezi ce prevede noua lege

Romanii vor avea cinci tipuri de asigurari de sanatate, in loc de una singura, standard, prevede noua lege a sanatatii.

In primul rand, am putea avea un pachet minimal, care sa acopere serviciile medicale de urgenta, pachet care va fi finantat de la bugetul de stat si care va fi gratuit pentru asigurati, pentru cei aflati sub protectie sociala dar si pentru neasigurati, informeaza Digi24.

Al doilea pachet ar putea fi pachetul de baza. El se va adresa doar celor asigurati si celor aflati sub protectie sociala si va acoperi, in primul rand, costurile tratamentelor scumpe, cum ar fi cele pentru cancer.

Un al treilea pachet se va numi social si in aceasta categorie ar putea fi inclusi, spre exemplu, pensionarii cu venituri mici carora li se vor compensa medicamentele sau a anumite servicii medicale.

Cel de-al patrulea pachet se numeste special. In aceasta categorie ar putea fi incluse persoanele care sufera, de exemplu, de boli rare, unde costul tratamentelor e mult prea mare pentru a putea fi suportat de pacienti.

Ultimul pachet se va numi pachet complementar sau suplimentar, ceea ce inseamna ca fiecare roman va putea plati in plus, daca vrea sa fie tratat cu prioritate.

http://www.ziare.com/bani/asigurari/cinc...ge-1160630

"Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. "Gabriel José García Márquez
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-12-2012, 10:29 AM
Post: #3
RE: Proiectul legii sanatatii
Nu suntem singura tara cu probleme in sistemul de sanatate. Uite ce propun spaniolii. Si e vorba de sitemul public.

Spania vrea sa ii taxeze pe bogati pentru servicii medicale publice


Spania ia in considerare taxarea cetatenilor bogati pentru servicii medicale publice, in contextul in care sistemul public de sanatate spaniol este foarte indatorat, a spus, luni, Luis de Guindos, Ministrul Economiei.

Spania, a patra cea mai mare economie din zona euro, incearca sa convinga pietele ca poate evita un "bailout" pe care statele din blocul economic ar putea sa nu fie capabile sa si-l permita.

Cabinetul premierului Mariano Rajoy estimeaza ca pot fi economisiti 10 miliarde de euro in urma reformarii sistemelor de sanatate si educatie. Sistemului de sanatate inregistreaza datorii de 15 miliarde de euro, informeaza CNBC.

"Trebuie sa eliminam costurile inutile, sa rationalizam zonele care nu functioneaza bine, pentru ca daca nu o vom face, nu vom garanta sustenabilitatea sistemului", a spus Guindos pentru un post de radio local.

Cheltuielile in sistemul public de sanatate au fost de 3,067 dolari pe cap de locuitor in 2009, sub media de 3,361 dolari pe cap de locuitor in cadrul tarilor din OECD, conform celor mai recente date.

In timp ce spaniolii instariti detin asigurari de sanatate, ei apeleaza in general la sistemul public de sanatate pentru probleme serioase, precum cancer sau sarcini cu risc ridicat.

"Trebuie sa dezbatem la nivel central si regional daca sisetmul de sanatate ar trebui sa fie gratuit pentru cineva care castiga 100.000 de euro", a spus Guindos.

Costurile de imprumut ale Spaniei au urcat saptamana trecuta la cel mai inalt nivel din decembrie pe fondul ingrijorarilor cu privire la posibilitatea ca datoria Madridul, care a depasit cu mult tinta de deficit pentru anul trecut si a obtinut acordul UE pentru relaxarea tintei pentru acest an, va continua sa creasca.

http://www.ziare.com/economie/criza/span...ce-1161179

"Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. "Gabriel José García Márquez
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication