Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasterea lui isus... cand?
12-29-2011, 09:44 PM
Post: #11
RE: Nasterea lui isus... cand?
Si totusi, desi baza este gresita, noi continuam sa perseveram in aceasta greseala...

Cand armele sunt ilegale, numai delincventii au arme.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-03-2012, 03:01 AM (This post was last modified: 01-03-2012 03:04 AM by manuela.)
Post: #12
RE: Nasterea lui isus... cand?
http:

"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-03-2012, 12:56 PM
Post: #13
RE: Nasterea lui isus... cand?
(01-03-2012 03:01 AM)manuela Wrote:  http:
Adica?

Cand armele sunt ilegale, numai delincventii au arme.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-05-2014, 01:00 PM (This post was last modified: 10-05-2014 01:15 PM by anuk.)
Post: #14
RE: Nasterea lui isus... cand?
Aceasta ar putea fi imaginea lui Iisus descoperita intr-o incapere subterana misterioasa in Egipt .mie mi se pare a fi imaginea unei femei dar cercetatorii spanioli care au facut descoperirea cred ca au gasit una dintre cele mai timpurii reprezentări ale lui Iisus.

[Image: mW6cQ0L_zpsc5d3ed9c.jpg]


http://www.gandul.info/magazin/descoperi...i%2Bgandul

Pe de alta parte istoricul Michael Paulkovich a analizat 126 de texte istorice si a ajuns la concluzia ca Iisus din Nazareth este un "personaj mitologic", care "nu a existat niciodată", informează dailymail.co.uk.

Se pare ca aceasta descoperire controversata a fost facuta dupa ce istoricul nu a gasit nicio fraza care sa mentioneze numele Hristos in cele 126 de texte pe care le-a studiat si care provin din "epoca lui Iisus", incepand din secolul I e.n. si pana in secolul al III-lea e.n.

Michael Paulkovich spune ca Iisus este un personaj fictiv, inventat de credinciosii crestini pentru a crea un idol la care sa se inchine.

Teoria lui a fost publicata intr-un articol aparut in Free Inquiry intitulat "The Fable of the Christ" ("Fabula lui Hristos"), dar si intr-o carte intitulata "No Meek Messiah".

Atat in articol, cat si in carte, istoricul spune ca a remarcat "absenta dovezii care sa ateste existenta lui Iisus" in textele istorice.

El spune ca descoperirea este surprinzatoare, in contextul "miracolelor globale si al presupusei faime mondiale" de care se bucura Iisus.

Cele 126 de texte studiate au fost redactate in timpul vietii lui Iisus sau imediat dupa aceea si, potrivit lui Michael Palkovich, autorii ar fi trebuit in mod sigur sa fi auzit de celebrul Iisus - insa niciunul nu l-a mentionat.

"Atunci cand am analizat cele 126 de texte - scrise de autori care ar fi trebuit sa fi auzit de Iisus, dar nu l-au mentionat, precum Pavel, Marcion, Athenagoras si Matei, intr-o tetralogie care i se opune lui Hristos, tacerea din Qumran, Nazareth si Bethleem, povestile contradictorii din Biblie, si multe alte mistere si omisiuni - a trebuit sa ajung la concluzia ca Iisus este un personaj mitologic", a declarat istoricul.

"«Iisus din Nazareth» nu-i nimic mai mult decat o legenda urbana (sau desertica), cel mai probabil rezultatul mintilor infierbantate ale unor rabini evanghelici care, probabil, chiar au existat in realitate", a mai spus acesta.

Dintre toate textele examinate, o singura carte contine numele lui Iisus - "Razboaiele evreiesti", scrisa de istoricul roman Josephus Flavius in 95 e.n., insa el crede ca acea poveste a fost inventata.

El afirma ca mentiunea care contine numele Iisus a fost adaugata ulterior de editori, nu de Josephus Flavius.

Chiar si in Biblie, spune Paulkovich, Pavel, considerat apostolul care a contribuit la raspandirea crestinismului, nu s-a referit niciodata la Iisus ca la o persoana reala.

"Pavel nu stie nimic despre Fecioara Maria, nu cunoaste locul in care s-a nascut Iisus, nu-i cunoaste pe parintii lui, nici evenimentele din viata lui, miracolele, apostolii, tradarea, procesul si patimile lui ingrozitoare. Pavel nu stie nici unde nici cand a trait Iisus si considera crucificarea lui drept o metafora", afirma acelasi istoric.
El mai spune ca insasi "tacerea" lui Iisus este revelatoare, intrucat acesta nu a scris cu mana lui niciun document.

"Poate cea mai tulburatoare «tacere» este aceea a legendarului super-salvator, Iisus, fiul Domnului, aparent trimis intr-o misiune suicidara pentru a ne salva pe toti de notiunea copilareasca «pacatul lui Adam", dupa cum ne invata romanii", spune istoricul.

"Personajul Iisus este fantoma unui mic grup de personaje care nu au scris niciodata nimic. Asadar, adaugati inca o dovada: cea de-a 127-a!", a adaugat Michael Paulkovich.

"Milioane de oameni ar fi trebuit sa auda despre «crucificarea» lui Iisus si de farmecul lui astral: armatele de morti reinviati si minunile meteorologice nu au fost descrise de niciun istoric, ci au aparut doar in scripturile indoielnice mazgalite la cateva decenii dupa aceea de catre prostovani superstitiosi", a concluzionat istoricul.

Parerile sale sunt extrem de controversate, in contextul in care cei mai multi dintre teologii crestini nu sprijina teoria potrivit careia Iisus nu a existat niciodata.

Cei mai multi dintre ei afirma ca Iisus a fost un evreu din Galileea care s-a nascut intre anii 7 i.e.n. si 4 i.e.n. si a murit intre anii 30 e.n. si 36 e.n. Teologii crestini mai spun ca Iisus a fost botezat de Ioan Botezatorul si a fost crucificat din ordinul prefectului roman Pilat din Pont.

http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/cer...stini.html

"Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești."

Ana Aslan
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-26-2017, 04:29 PM (This post was last modified: 12-26-2017 04:49 PM by anuk.)
Post: #15
RE: Nasterea lui isus... cand?
Este clar ca data de 25 decembrie este o data aleatori nicidecum data reala cand s-ar fi nascut Isus ,a carui nume era Yeshu'a. Biografii sale timpurii au scris în greacă Koine, în care numele lui a devenit Iesous. Versiunea latină era Ieșu,s, de unde îl primim pe Isus. Traducerea engleză modernă a Yeshu'a este de fapt Iosua.

O paralela facuta intre o serii de fapte gasite in Evangheliile lui Matei si Luca referitoare la nasterea a lui Isus si datele istorice, demonstreaza ca data nasterii este alta.

Un material interesanta gasiti in telegraph.co.uk

"Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești."

Ana Aslan
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication