Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nibiru
11-16-2010, 05:27 PM
Post: #1
Nibiru
V-as ruga sa incercam sa trecem aici ce se banuieste a se sti despre Nibiru si sa comentam aceste date.
Personal, recunosc ca sunt un ignorant in acest domeniu, si as vrea sa stiu mai multe, dar si sa comentez cele "stiute".

Cand armele sunt ilegale, numai delincventii au arme.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-16-2010, 07:24 PM (This post was last modified: 11-16-2010 07:25 PM by adrian_nicolae.)
Post: #2
RE: Nibiru
Nibiru, Nemesis, Planet X

O noua planeta in galaxie?


La inceputul anilor ’80, Thomas van Flandren si Richard Harrington, astronomi la Observatorul Marinei S.U.A, studiind cele mai mari planete din galaxie: Neptun si Uranus au observat ca orbitele lor sunt perturbate de atractia gravitationala a unui corp ceresc misterios. Inca din 1908, astronomul Percival Lowell descoperise o noua planeta in sistem, pe care a denumit-o: “Planeta 0″. Conform analizelor celor doi americani, aceasta planeta este de patru ori mai mare decat Terra si este localizata in directia constelatiei Orion. NASA a recunoscut, in 1982 ca un obiect ceresc care intruneste toate atributele planetare provoaca neregularitati in galaxie si a trimis in spatiu un satelit de cercetare in infrarosu IRAS (Infrared Astronomical Satellite). In 1983 satelitul a descoperit: “un corp ceersc avand aproximativ aceleasi dimensiuni ca cele ale plantei Jupiter si care este orientat spre Pamant in asa masura incat sa faca parte din sistemul nostru solar“-raportul NASA dupa terminarea misiunii spatiale a lui IRAS-1983.
Din acel moment, misteriosul corp ceresc a fost numit “Planeta X”. Unii astronomi au suspectat ca poate fi vorba despre o cometa, ceea ce a condus la extinderea cercetarilor spatiale. La cateva luni dupa prima misiune a lui IRAS, NASA a reluat monitorizarea tragand o concluzie puternica: “obiectul ceresc denumit Planeta X nu s-a deplasat din punctul sau de pe cer, de langa constelatia Orion“.Profesorul James Houck de la Centrul de Cercetare Spatiala al Universitatii Cornell exclude si mai vehement ipoteza unei comete, percizand ca straniul corp ceresc “nu poate fi decat o planeta, caci cometele nu ajung la asemenea dimensiuni, si evident, nu sunt statice!
Un corp ceresc misterios ne tulbura galaxia
In septembrie 1984 revista US News World Report a publicat despre expeditiiile lui Pioneer 10 si 11 trimise de NASA sa furnizeze pozitia cat mai exacta a acestui straniu corp ceresc despre care cercetatorii credeau ca “este o protostea care nu este destul de calda pentru a deveni stea!” Spre safarsitul anilor ’80 aparusera deja dispute intre sustinatorii teoriei stelare si cei ai ideii ca obiectul cosmic nu este alteceva decat “o masa gazoasa enorma care evolueaza lent pana devine planeta“! Ulterior, studiile au precizata ca aceasta Planeta X are o orbita inclinta la 30 de grade fata de eliptica si prin urmare i-ar fi trebuit cateva mii de ani ca sa parcurga o orbita completa (revolutia in jurul Soarelui), ceea ce inseamna ca se afla probabil de trei ori mai departe de Soare decat Pluto si ca are o masa de aproximativ patru ori mai mare decat a Pamantului.
Foarte departe de astrul central, se pare ca aceasta planeta s-a nascut in afara sistemului nostru solar. Intr-un mod greu de demonstrat la nivelul anilor ’80, cercetatorii au tras concluzia ca Planeta X a patrusa ca o “intrusa” in sistem fiind atrasa de Soare. Particularitatea ei este ca se invarte in sens contrar celorlalte planete si ca in trecerea ei prin campurile electromagnetice planetare, produce “deranj”. Conform studiilor astronomice, Planeta X le-ar fi scos de pe pozitia lor de sateliti ai lui Neptun pe Pluto si Charon…
Suntem amenintati periodic de o planeta ucigasa?
In anii ’90, majoritatea astronomilor a ajuns la concluzia, in ciuda diferitelor teorii despre misteriosul corp ceresc: ” stim ca se afla acolo, ca se apropie de noi, dar nu stim exact ce este…” Studiile unor cercetatori releva totusi o planeta gazoasa, aproximativ de talia planetei Jupiter cu temperaturi extrem de mici cuprinse intre -273, 15 si -243, 15 grade. Este un corp ceresc atat de rece, incat se comporta ca o fantoma prin spatiu, nu emite nici o lumina si nu poate fi reperat de telescoapele optice de pe sol sau din spatiu. M. Davis, P.Hurt si R.A Muller au publicat prin anii ’80 Teoria Nemesis prin care incearca sa explice ca pamantul isi modifica dramatic configuratia si clima din cauza unui foarte ciudat corp ceresc care ar trece la un interval de 26 milioane de ani prin campul electromagnetic al sistemului solar, insotit de meteoriti si mici comete care provoaca la contactul cu atmosferele si solurile planetelor din galaxie, importante pagube. Aceasta planeta sau stea ucigasa ar fi responsabila pentru disparitia unor specii .
Acestei teorii i se alatura si paleontologii Sepkoski si Raup care au descoperit 12 catastrofe apocaliptice in decursul a 250 milioane de ani. Disparitia unor nevertebrate, protozoare si specii vertebrate este, in opinia autorilor, cauzata de “o uriasa perturbare planetara generata in afara atmosferei terestre“. Abia in 1987, Jhon Anderson de la NASA a afirmat in ziarul Newsweek ca este foarte posibil ca o a zecea planeta sa figureze in galaxie, dar la o foarte mare distanta de Soare. Noua aparitie, explica pentru cei de la NASA, pertrubarile observate in sec. al XIX-lea in orbitele lui Uranus si Neptun si poate fi cel mai plauzibil scenariu in cazul disparitiei dinozaurilor acum 65 de milioane de ani.
Cele mai recente teorii despre Planeta X

Astronomii francezi de la Observatorul din Nisa, au aununtat prin 2003 ca este foarte posibil sa fi descoperit o noua planeta in galaxie. Dupa doi ani de cercetari, astrofizicianul Alessandro Morbidellii coordonatorul unei echipe internationale din care au mai facut parte grecul Kleomenis Tsiganis, brazilianul Rodney Gomes si americanul Harold Levison a formulat o ipoteza in revista Nature din 26 mai 2005. Conform scenariului sau la inceputul existentei galaxiei noastre, cele patru planete uriase Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun erau mult mai apropiate de Soare decat acum.Cea mai indepartata dintre ele se afla la 20 unitati astronomice de astrul central (adica de 20 de ori distanta de la Pamant la Soare). Astazi, Neptun depaseste 30 u.a. Pornind de la norii de gaze care formeaza o stea in centru galaxiei au inceput sa se condenseze particule infinitezimale in jurul astrului, care mai apoi au continuat sa evolueze in pietre. Prin ansamblare toate aceste bucati de roca au devenit planetezimale. Sub influenta uriaselor campuri de energie generate de steaua centrala, unele dintre planetezimale s-au unit nascand ceea ce astazi numim planete. Cele mai mari dintre ele pot atrage o cantitate din norul gazos initial devenind planete-gigant gazoase, iar planetele mici, cum este si Pamantul raman formate din roca.
Bun, mai departe, scenariul celor patru astrofizicieni continua: “Daca o planeta ejecteaza o planetezimala in afara sistemului solar, aceasta in compesatie, se deplaseaza usor spre Soare. Daca planeta trimite planetezimala spre interiorul galaxiei, atunci se va indeparta de Soare. Astfel, Jupiter s-a apropiat lent de Soare in timp ce celelalte gigante s-au indepartat“. Pornind de la aceste studii, doi savanti niponi Tadashi si Lykawka de la Universitatea din Kobe au descoperit prezenta unei planete necunoscute aflate dincolo de Neptun, deci la o distanta mai mare de 30 unitati astronomice. Calculele japonezilor s-au oprit cam pe la 80 u.a. Cu o inclinatie orbitala de 20-40 de grade acestei planete i-ar trebui aproximativ 2000 de ani ca sa-si faca rotatia completa in jurul Soarelui. Conform acestui scenariu, masa misterioasei planete ar fi de 0,3-0,7 ori mai mare decat Terra, cu un diametru asemanator (10.000-16.000 km). In aprile 2008 Sofia Lykawka si Mukai Tadashi au concluzionat in The Astronomical Journal: “Cu caracteristicile fizice si orbitale pe care le are acest corp ceresc, putem considera ca Planeta X face parte din sistemul nostru solar“…

Aparitia lui Nibiru si cateva profetii apocaliptice

Astronomii din Antichitate cunosteau doar cinci planete din galaxie: Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn, alturi de Luna si Soare. Stim ca ele au dat numele zilelor saptamanii. Incepand cu sec. al XVI-lea si pana astazi au fost descoperite inca patru planete circumscrise sistemului nostru solar. In 1930 a aparut pe firmament Pluto, care insa a fost retrogradata la statutul de planeta-pitica (planetezimala), in 2006. Conform Uniunii Astronomice Internationale, galaxia noastra gazduieste, astazi opt planete. Si totusi, superba civilizatie mesopotamiana a Sumerului a tinut sa graveze pe placute de bronz cronica unui dezatru planetar, cand Pamantul a fost lovit de o alta planeta gigant intrata brusc in sistemul solar. Efectul devastator se regaseste ulterior in majoritatea Cartilor Sfinte. Pe placutele scrise in cuneiforma si datate ca avand peste 3300 de ani vechime, apare si numele acestei planete-ucigasa: Nibiru. Sumerienii au creat un modul de calcul al periodicitatii acestei intalnari dintre Nibiru si Pamant. Astfel ei au aproximat ca ciocnirea se repata la fiecare 3600 de ani. Planeta X apare mentionata in mai toate miturile si legendele lumii. Babilonienii o numeau Marduk (Mare Astru al Cerului), grecii i-au spus Nemesis, iar incasii- Hercobulus.
Majoritatea popoarelor considera ca interactiunea acestei uriase planete cu Terra anunta disparitia unei epoci si inceperea unei noi ere. Gasim in Vechiul Testament la Isaia (cap XIII-5) “Ei vin dintr-o tara departata, de la marginea cerurilor:Yahve si uneletele maniei lui ca sa nimiceasca tot pamantul” si in (cap. XIII-13): ” Pentru aceasta voi clatina cerurile si pamantul se va zgudui din temelia lui de mania Domnului ostirilor, in ziua maniei lui aprinse“! Despre schimbarea polilor si oprirea timpului ca reactie a trecerii lui Nibiru prin orbita Pamantului gasim o exprimare a profetului Amos: “In ziua aceea, zice Domnul Dumnezeu, voi face sa asfinteasca soarele la amiaza si voi intuneca pamantul in amiaza mare!” Profetul Zaharia continua: “In ziua aceea nu va mai fi lumina, ci frig si inghet. Va fi o zi deosebita, cunoscuta doar de Domnul; nu va fi nici zi, nici noapte“! ( Zaharia: cap.XIV, 6-7).

Nibiru in mitologia popoarelor vechi

Nibiru apare si in reprezentari grafice din vechiul Egipt, precum si la evrei sub forma unui disc inaripat. Astazi ne poate uimi faptul ca orbita sa eliptica are forma unor aripi deschise (sic!). In anumite profetii se face referire la Nibiru sub denumirile de: Crucea Destinului, Cometa Fatalitatii si Steaua Rosie. Majoritatea popoarelor din antichitate asociau venirea acestei planete in galaxie si apropierea ei de Terra cu schibarea unei epoci si mari catastrofe naturale. Prima harta a cerului, datand din anul 1370 i.Hr. a fost descoperita la Ninive. Compozitia ei este din argila si este impartita in opt sectiuni in care se afla constelatii precum Pegas, Balanta si Epi si diferite stele mari (sori) precum Sirius. Textul se numeste Mul apin (Steaua Andromeda) si este considerat primul manual de astronomie in care sunt consemnate toate evenimentele cosmice, sunt descrise fenomenele ceresti monitorizate noapte de noapte de astronomi. Raportarea se face la un calendar de 360 de zile/an. In text mai apar referiri la perioadele in care planetele se vad pe bolta si la perioadele de inivizibilitate, semnele zodiacale si o lista cu 66 de constelatii.

A douasprezecea planeta si stramosii annunaki

In anii ’70 aparea o lucrare ce avea sa schimbe, in decursul timpului, perceptia asupra mitologiei. Scriitorul american de origine rusa Zecharia Sitchin publica A douasprezecea planeta, in care situeaza planeta Nibiru pe o orbita lunga si eliptica si scrie ca sistemul nostru solar este intersectat o data la 3600 de ani. Ca urmare a interactiunii intre campurile de forte ale acestui corp ceresc urias si Pamant, autorul enumera: schimbari climaterice, modificari ale polilor magnetici, eruptii vulcanice, inundatii si seisme. Fara pretentii in materie se astronomie, cercetarile lui Sitchin devin valoroase prin prisma cunostintelor sale de sumeriana, ebraica si de teologie. Asemeni lui Erick Von Deninken, Robert Charroux si Stefan Zweig, Zecharia Sitchin crede in interventia extraterestra asupra evolutiei omului si a civilizatiei. El atribuie Creatia unor divinitati sumeriene numite in genere annunaki. Ei sunt locuitorii planetei Nibiru si au aterizat pe Terra in cursul preistoriei. Prima lor colonizare a reusit in Mesopotamia, iar experimentele lor genetice ar fi produs omul. Sitchin scrie ca din incrucisarea genelor unui annunaki si homo erectus ar fi rezultat stramosul nostru homo sapiens. In textele vechi, insa nu se vorbeste despre annunaki ca despre demiurgi ci sunt prezentati mai degraba ca niste conducatori. Din aceasta prespectiva putem privi evolutia umana si intelege mai bine uriasele progrese tehnologice. Spre deosebire de entitatile energetice, adica cele apartinand Fortei Vii, acesti annunaki sunt apartinatorii unei civilizatii ultra tehnologizate, cu alte cuvinte niste hominizi integrati unui model evolutiv asemanator cu al nostru, insa la un nivel superior de cunostinte in toate domeniile si pe toate planurile.

Nibiru, o preocupare pentru NASA

In 1995 NASA a publicat diferite rapoarte si masuratori in care confirma ca sistemul nostru solar este vizitat de un corp ceresc cu o orbita uriasa care poate modifica dramatic campul magnetic al Pamantului in cazul in care se intersecteaza. Faptul ca uneori aceasta planeta, sa-i spunem Nibiru, este vizibila in galaxie, dar invizibila de pe Terra poate confirma ipoteza permanantei sale pe orbita solara. Planetele situate mai departe de Saturn au fost descoperite initial din calcule si formule matematice si mai apoi au fost observate astronomic. Despre ciclicitatea aparitiilor “planetei ucigase” scrie si paleontologul american David Raup de la Universitatea din Chicago. Conform teoriilor sale, Nibiru s-a intersectat cu Terra de aproximativ 296 de ori intr-un interval de 30 de milioane de ani.
In preajma eclipsei totale de soare din 1999, a izbugnit un scandal in mediile jurnalistice, dar si academice pornind de la un articol publicat in The Daily Mail in care autoritatile erau suspectate ca ascund opinie publice informatii despre realitatile cosmice: “Daca un asteroid gigant se indreapta in directia planetei noastre, vom fi ultimii care vom afla, deoarece astronomii si guvernul au decis ca aceasta veste ar fi prea socanta pentru niste simpli muritori si ar provoca o panica generala.” Anii 2000 au debutat cu angoase apocaliptice. Presa de specialitate dar nu numai semnala ca miscarea mareelor este afectata de forta de gravitatea a unui corp ceresc imens, nedetectabil telescopic. Intr-unul dintre catrenele sale, Nostradamus a prezis ca spre sfarsitul timpului, o stea mare va straluci pe cer in locul soarelui, timp de sapte zile…
Sursa codulluioreste.blogspot.com


Attached File(s) Thumbnail(s)
       

"Umorul adevărat este haz cu studii universitare. A nu se confunda cu mitocănia veselă."
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-16-2010, 07:55 PM (This post was last modified: 11-16-2010 08:14 PM by ramanya.)
Post: #3
RE: Nibiru
Şi NASA caută Nemesis, Steaua Morţii


,,Nemesis sau Steaua Morţii, companionul Soarelui ne va aduce sfârşitul." Este de fapt o ipoteză emisă în anul 1983 de către Richard Muller, un fizician de la Universitatea din Berkeley (California, SUA). Mulţi l-au considerat nebun, aşa că nu l-au prea băgat în seama. Însă se pare că în anul acesta, 2010, NASA consideră că ideea sa nu este atât de nebunească.

Steaua, cunoscută sub numele de Nemesis, are de 5 ori mărimea lui Jupiter şi ar putea fi vinovată pentru distrugerea dinozaurilor de acum 65 de milioane de ani în urmă. Acest bombardament, care distruge viaţa pe planetă, are loc, conform oamenilor de ştiinţă, o dată la 26 de milioane de ani.

Se crede că Nemesis se află la o distanţă de 25.000 de ori mai mare faţă de distanţa dintre Soare şi Pământ. Astronomii cred că ea ar fi o “pitică roşie”, adică o “stea care a eşuat” în a mai produce energie pentru a arde ca şi Soarele.

Deşi e întunecată pe cer, steaua ar putea fi detectabilă cu ajutorul unui telescop spaţial foarte sensibil la emanaţiile de căldură, denumit WISE (Wide-Field Infrared Survey Explorer). Lansat în 2009, WISE a început explorarea cerului în ianuarie 2010. Se aşteaptă ca WISE să detecteze până în octombrie 2010 circa 1.000 de stele de tip “pitică roşie”, aflate la distanţa de 25 de ani-lumină faţă de Soare. Cea mai apropiată stea normală faţă de Soare se află la 4,5 ani-lumină distanţă.

Se crede că sistemul nostru solar se află înconjurat de Norul lui Oort, o centură aflată în spatele orbitei lui Neptun, la aproape 1 an lumină distanţă, şi care conţine aşa-zisele “comete primitive”. În timpul trecerii sale prin norul lui Oort, gravitatea lui Nemesis ar stârni o furtună de comete ce se găsesc aici, de 4,5 miliarde de ani, de când s-a format sistemul nostru solar. Dislocate din norul lui Oort, milioane sau miliarde de comete ar pătrunde în interiorul sistemului nostru solar, atrase de gravitatea Soarelui, şi astfel, aceste comete ar atinge şi Pământul, provocându-i mari distrugeri.

Paleontologii David Raup şi Jack Sepkoski au descoperit că pe parcursul a 250 de milioane de ani, viaţa pe Pământ a fost distrusă la un ciclu de 26 de milioane de ani. Cauza pentru aceste catastrofe se crede că ar fi impactele cu acele comete dislocate din Norul lui Oort. Un impact asemănător a avut loc acum 65 de milioane de ani în urmă, când au dispărut dinozaurii.

Marea majoritate a stelelor au unul sau mai multe stele-companioane, care orbitează una în jurul celeilalte, ceea ce ar face ca statutul de “stea singură” al Soarelui nostru să fie cam neobişnuit.

Unul din indiciile care ar demonstra existenţa lui Nemesis este misterioasa planetă pitică Sedna, care are o orbită imensă, de 12.000 de ani în jurul Soarelui. Mike Brown, cel care a descoperit Sedna în 2003 afirmă: “Sedna este un obiect foarte ciudat; n-ar trebui să fie acolo! Nu se apropie niciodată de vreo planetă-gigant sau de Soare. Are o orbită extrem de ciudată. Singura modalitate prin care ar fi putut să capete o astfel de orbită e dată de influenţa unui corp ceresc gigantic”.

Profesorul John Matese, de la Universitatea Louisiana, spune că majoritatea cometelor din sistemul nostru solar par să provină din această regiune, Norul lui Oort, regiune ce poate fi trezită doar de o stea-companion a Soarelui. El sugerează faptul că această stea-companion ar fi de 7.000 de ori mai mare decât Pământul şi de 5 ori mai mare decât planeta Jupiter. În final, profesorul Matese conchide: “Există o evidenţă statistică care demonstrează că această concentrare de comete se datorează unei stele-companion a Soarelui”.

sursa : lovendal.net

[Image: 4348004651_3631a1c1bd_o.jpg]

,,Traiti intr-o lume bolnava pentru ca omul este bolnav! Traiti intr-o lume tulbure pentru ca omul este tulbure! Mintea si sufletul vostru se afla in dezordine, nu exteriorul."
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-16-2010, 08:02 PM
Post: #4
RE: Nibiru
Un scurt istoric al primelor contacte cu Nibiru

- a fost observata la data de 21 octombrie 2003, cu un telescop Oschin de 1,22 m, de pe Muntele Palomar (California);
- a fost descoperita de Michael E. Brown, Chad Trujillo, David L. Rabinovitz, la 5 ianuarie 2005, dupa fotografiile luate la data de mai sus;
- observatiile ulterioare, publicate în octombrie 2005, au aratat ca poseda un satelit denumit Dysnomia (Gabriel). Apropierea periodica (3.600 de ani) a planetei Eris/Nibiru de Pamânt genereaza si numeroase modificari ale climei, una fiind încalzirea globala cu consecinta ei fireasca - topirea ghetarilor. Ghetarii, continând apa dulce, vor conduce prin topirea lor la oprirea motorului termosalin, care permite deplasarea Gulfstreamului spre nord si înghetarea unor zone întinse din nord-vestul Europei si nord-estul SUA. Pe scurt, ilustrarea acestui proces în timpul ultimelor doua treceri ale planetei Zeilor printre Marte si Jupiter, locul maxim al apropierii de Pamânt:
1. Acum 7.200 de ani, în timpul cataclismului cunoscut sub termenul de “potopul” lui Noe: “Schimbari bruste de temperatura... furtuni violente... avalanse de ape provenite din Antarctica... au iesit din “închisoarea lor de gheata”... Dr. John T. Hollin de la Universitatea Maine considera ca, periodic, din calota glaciara a Antarcticii se desprind bucati uriase, care creeaza o maree uriasa” (Zecharia Sitchin, A Douasprezecea Planeta, Ed. Aldopress, Bucuresti).
2. Acum 3.600 de ani, în timpul Exodului evreilor din Egipt: “La mijlocul mileniului al doilea i.Cr., Pamântul a suferit... mari cataclisme. Un corp ceresc, recent patruns în sistemul solar - o noua cometa - s-a apropiat foarte mult de Pamânt... disparitia ulterioara a stratului glaciar” (Immanuel Velikovsky, Ciocnirea Lumilor, Ed. Lucman, Bucuresti).
Situatia prezenta - topirea ghetarilor de la Poli - se face într-un ritm accentuat. Modificarile de clima si geologice se vor accentua, deoarece planeta Eris/Nibiru nu a trecut nici macar pe lânga Pluto, apropierea maxima de Pamânt fiind asteptata în perioada 2010-2012. În prezent, fenomene identice (încalzire globala, activare vulcani etc.) au loc si la nivelul altor planete din sistemul nostru solar, cauza fiind aceeasi: Eris/Nibiru.

Câteva exemple:

1. Luna Triton a lui Neptun se încalzeste (BBC Science & Technology News, 25 iulie 1999).
2. Pluto traieste o încalzire formidabila (Massachusetts Institute of Technology News, 9 octombrie 2002).
3. Eruptie vulcanica pe Io, satelitul lui Jupiter (Icarus Astronomy, noiembrie 2002).
4. Încalzirea lui Marte (ABC News, 7 decembrie 2002).
5. Încalzirea lui Saturn (28 ianuarie 2007, http://www.interstars.net ): Cercetatorii de la UCLA (University of California, Los Angeles) - departamentul de fizica si astronomie, si cei de la Universitatea din Boston au remarcat ca temperatura atmosferei superioare a lui Saturn este mai mare decât prevazusera. Astfel, profesorul Alan Aylward de la UCLA considera necesara reexaminarea ipotezelor de baza referitoare la atmosfera planetara si determinarea cauzei încalzirii observate. Tot el a semnalat un proces asemanator si la nivelul planetei Marte, concluzionând: “Studiind ce se petrece în alte atmosfere, vom afla indicii despre viitorul Terrei”.
Pe Internet (Google) la Nibiru exista 586.000 de trimiteri, la UB 313 exista 1.130.000 de trimiteri, la Eris exista 3.970.000 de trimiteri. Un scurt film (4-5 minute).

Probabilitati catastrofice

În cele doua lucrari mentionate mai pot fi gasite si alte descrieri ale unor fenomene extreme precum: activarea vulcanilor, cresterea seismicitatii, uragane cumplite, maree imense, inversarea Polilor etc., petrecute acum 7.200 de ani si respectiv 3.600 de ani, procese ce sunt semnalate în prezent, din ce în ce mai frecvent, din nou, pe Pamânt. Scrierile sumeriene afirma ca la începutul formarii sistemului nostru solar, un satelit al planetei Nibiru a lovit planeta Tiamat, din care s-au format “Cerul” (centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter) si Pamântul. Recent, profesorul M. Brown, în revista Nature, a demonstrat ca planeta 2003 EL 61 a suferit o fantastica coliziune cu un alt corp ceresc la începutul formarii sistemului solar. Profesorul M. Brown a afirmat ca planeta 2003 EL 61 poate suferi atractia planetei Neptun si sa se transforme în cea mai luminoasa cometa vazuta vreodata, de cel putin 6.000 de ori mai stralucitoare decât cometa Hale Bopp. Trecerea planetei Eris printre Marte si Jupiter este asteptata în perioada 2010-2012, acesta fiind punctul maxim al apropierii de Pamânt. Nu întâmplator, pe 20.06.2007, NASA va lansa sonda spatiala Dawn (Aurora, zorile), care va ajunge în Centura de asteroizi în 2011. Babilonienii o numeau Marduk, Regele Cerurilor si Marele Corp Celest; vechii evrei o numeau Globul cu Aripi datorita lungimii orbitei sale printre stele; grecii o numeau Nemesis (unul dintre numele sale cele mai curente), dar acest nume este dat mai degraba unei stele ipotetice ce însoteste Soarele; profetii au numit-o Steaua Albastra, Steaua Rosie, Mesagerul Înflacarat si Cometa Fatalitatii; vechii astronomi hindusi îi numeau orbita sa de 3.600 de ani Treta Yuga si distrugerea pe care ea o cauzeaza Kali Yuga.

"Umorul adevărat este haz cu studii universitare. A nu se confunda cu mitocănia veselă."
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-16-2010, 08:13 PM (This post was last modified: 11-16-2010 09:12 PM by ramanya.)
Post: #5
RE: Nibiru
Planeta care aduce apocalipsa - o fabulatie?

Cum poate fi negata existenta planetei Nibiru, avand in vedere ca a fost descoperita in 1983, iar stirea a aparut in principalele publicatii? La vremea respectiva a fost numita Planeta X, apoi Xena sau Eris. IRAS (l'Infrared Astronomy Satellite de la NASA, care in 1983 a efectuat un "cadastru" al cerului timp de zece luni) a descoperit numeroase surse de radiatie infrarosie, dar niciuna dintre ele nu era Nibiru sau Planeta X sau alte obiecte in zona externa a sistemului solar. Sintetizand, IRAS a catalogat 350.000 de surse de radiatie infrarosie, si intial multe dintre ele nu au fost identificate (si tocmai acest motiv a stat la baza studiului). Toate aceste observatii au fost aprofundate in cadrul unor studii ulterioare, realizate cu instrumente mult mai puternice, atat pe pamant, cat si in spatiu. Zvonurile cu privire la o "a zecea planeta" au explodat in 1984, cand revista Astrophysical Journal Letters a publicat un articol stiintific intitulat "Unidentified Point Sources in the IRAS Minisurvey" ("Surse punctiforme neidentificate in mini-cercetarea IRAS"), unde se vorbea de diferite surse de radiatie infrarosie. Ulterior s-a descoperit insa ca aceste "obiecte misterioase" erau galaxii indepartate (in afara unuia, care era un suflu al unui "nor infrarosu") conform datelor publicate in 1987. Nicio sursa IRAS nu a reiesit vreodata a fi o planeta. Pe scurt: Nibiru este un mit lipsit de orice fundament faptic. Pentru un astronom, afirmatiile incrancenate cu privire la o planeta care s-ar afla "aproape", dar ar fi "invizibila" sunt pur si simplu tampite.

Poate ar trebui sa intrebam de Planeta X sau de Eris, in loc de Nibiru. De ce orbita planetei Eris este tinuta secret?

Termenul de "Planeta X" reprezinta un oximoron atunci cand este aplicat unui obiect real. A fost uzitat de astronomi pe parcursul secolului trecut pentru a indica orice obiect posibil sau a carui existenta era banuita. Odata identificat obiectul, i se da un nume, cum s-a facut cu Pluto si Eris, care o vreme au fost indicate prin numele de "Planeta X". Daca iese la iveala ca un obiect nou nu este real sau nu este o planeta, nu veti mai auzi vorbindu-se de el, iar daca este real nu se numeste "Planeta X". Eris este una dintre numeroasele planete pitice descoperite recent de astronomi in proximitatea sistemului solar. Toate se afla pe orbite normale, care nu le vor purta niciodata aproape de Terra. La fel ca Pluto, si Eris este mai mica decat Luna noastra. Este foarte departe, iar orbita ei nu o duce niciodata la mai putin de 6,4 miliarde de km de noi. Nu exista niciun secret legat de Eris si orbita ei, dupa cum cu usurinta se poate verifica pe Google sau consultand Wikipedia.

Negati ca NASA a construit un telescop la Polul Sud pentru a o urmari pe Nibiru? Pentru ce altceva ar putea servi construirea unui telescop la Polul Sud?

Un telescop la Polul Sud exista, dar nu a fost construit de NASA si nu este utilizat pentru a studia planeta Nibiru. South Pole Telescope este finantat de National Science Foundation, si este un radiotelescop, nu un instrument optic. Nu este capabil sa receptioneze imagini sau sa faca fotografii. Antarctica este un loc magnific pentru observatiile astronomice in infrarosu si prin unde scurte radio, oferind si avantajul ca se pot observa obiectele in mod continuu, fara interferenta alternantei zi-noapte. As mai adauga si ca este imposibil de imaginat o geometrie in care un obiect ar fi vizibil doar de la Polul Sud. Chiar daca acesta s-ar afla tocmai in sudul pamantului, ar fi vizibil de pe intreaga emisfera sudica.
Puteti explica cum se face ca zona care se afla la 5h53m26s, -6 10' 58'' este intunecata in Google Sky si in Microsoft Telescope? Oamenii insinueaza ca ar fi "ascunsa" pentru ca acestea sunt coordonatele unde s-ar gasi acum Nibiru. Multi oameni m-au intrebat despre acest dreptunghi negru in constelatia lui Orion din Google Sky, care prezinta imagini preluate din masuratorile astronomice Sloan Digital Survey. Nu poate fi o "ascunzatoare" a lui Nibiru pentru ca este o parte a cerului care se vede practic din orice loc de pe Terra si era vizibila in iarna 2007-2008, atunci cand a inceput sa se faca valva in jurul lui Nibiru. Dar acest lucru ar dezminti faptul ca Nibiru s-ar ascunde in spatele Soarelui sau ca ar fi vizibil doar din emisfera sudica.
Eram insa foarte curios cu privire la dreptunghiul negru, asa incat l-am intrebat despre el pe un prieten, unul dintre cercetatorii care lucreaza pentru Google. Mi-a raspuns ca "datele lipsa provin dintr-o eroare de elaborare in programul utilizat pentru prezentarea colajului de imagini preluate din Sloan Survey, care va fi remediata!".
Si daca ar vrea, guvernul tot nu ar putea tine secreta existenta planetei Nibiru. Daca ar fi reala, ar fi urmarita de mii de astronomi, atat profesionisti, cat si amatori. Ei sunt pretutindeni in lume. Cunosc comunitatea astronomilor: sunt cercetatori care nu ar tine un secret nici daca li s-ar ordona s-o faca. Este pur si simplu imposibil sa ascunzi o planeta care se apropie de sistemul solar intern!

*postat de Gogu pe 16 noiembrie 2009
Propunerea mea... sa trecem direct la ,,suspecti". 04

[Image: 4348004651_3631a1c1bd_o.jpg]

,,Traiti intr-o lume bolnava pentru ca omul este bolnav! Traiti intr-o lume tulbure pentru ca omul este tulbure! Mintea si sufletul vostru se afla in dezordine, nu exteriorul."
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-27-2010, 07:28 PM
Post: #6
RE: Nibiru
O lucrare interesanta despre Nibiru

[Image: 4348004651_3631a1c1bd_o.jpg]

,,Traiti intr-o lume bolnava pentru ca omul este bolnav! Traiti intr-o lume tulbure pentru ca omul este tulbure! Mintea si sufletul vostru se afla in dezordine, nu exteriorul."
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-27-2010, 08:31 PM
Post: #7
RE: Nibiru
Prima carte ( analiza si descriere ) despre satelitul IRAS, cel despre care se spune ca ar fi ,,descoperit" planeta Nibiru in anul 1983.
http://articles.adsabs.harvard.edu/cgi-b...lassic=YES

[Image: 4348004651_3631a1c1bd_o.jpg]

,,Traiti intr-o lume bolnava pentru ca omul este bolnav! Traiti intr-o lume tulbure pentru ca omul este tulbure! Mintea si sufletul vostru se afla in dezordine, nu exteriorul."
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-28-2010, 12:39 AM
Post: #8
RE: Nibiru
Planeta Nibiru-Eris, 2012, Sfârşitul Lumii.A aparut Raportul Academiei Nationale de Stiinte * SUA chetuieste 4 milioane $ degeaba * Nu se gaseste o solutie pentru “Deep Impact” * Rusii si americanii intra saptamana asta in sedinta cu usile inchise * Se zvoneste ca e vorba de planeta Nibiru-Eris, din vechile texte sumeriene si biblice, care ar fi provocat la ultima trecere Potopul lui Noe prin incalzire globala.

Congresul SUA a luat in dezbatere vineri un raport public al Academiei Nationale de Stiinte in care se arata ca autotitatile desemnate nu au facut nimic pentru ca sa apere planeta de potentiali asteroizi ce s-ar putea ciocni cu Terra, cu consecinte devastatoare.

“Este ca si cum nu ne-ar interesa ca ar putea sa apara un asteroid care ar putea lovi planeta si care ar putea aduce mari distrugeri Pamantului”, a spus Mike A’Hearn de la Universitatea din Maryland, cel care l-a ajutat pe presedintele Comisiei sa redacteze raportul introdus in Congres.“De ce nu se face nimic, pentru a gasi solutii din timp in cazul unui impact, nu pot sa va spun.”,adauga A’Hearn, care a fost pana in 2005 seful proiectului “Deep Impact”, al NASA, care la vremea respectiva se preocupa de cazul cometei 9P/Tempel, ce ar fi putut lovi planeta. “Nu se poate intelege de ce administratia lui Barack Obama, care s-a declarat deschis cercetarii si stiintei in general, nu ia nicio atitudine fata de faptul ca se cheltuiesc in acest proiect peste patru milioane de dolari, ca nimeni sa nu faca nimic”, concluzioneaza astronomul.

Pe de alta parte, este foarte interesanta preocuparea din ultimul timp a astronomilor pentru subiectul “asteroid care ar putea lovi planeta”. S-au intensificat in ultimul timp stiri pe aceasta tema, ceea ce i-a facut pe adeptii teoriei conspiratiei sa banuiasca faptul ca intr-adevar ei stiu ceva despre un apropiat impact, dar inca nu vor sa-l anunte public, mai ales ca nu s-a gasit o solutie eficienta pentru devierea unui astfel de corp ceresc. Saptamana trecuta, o alta stire despre acest subiect a facut inconjurul planetei, ce alegata de asteroidul Apophis, care ar urma sa se ciocneasca cu Terra in 2036. In saptamana care va urma, cercetatorii rusi se vor intalni cu cei americani la Moscova, intr-o sedinta cu usile inchise, pentru a cauta impreuna o solutie. “Mai bine cheltuim cateva milioane de dolari pentru a crea un sistem care sa permita prevenirea unei coliziuni, decat sa asteptam ca aceasta sa se produca, antrenand moartea a mii de persoane”, a spus Anatoli Perminov, pentru Vocea Rusiei, cel care a propus, de curand, solutia unui “tractor spatial” de 10 tone, care s-ar putea lega la asteroid si l-ar putea scoate de pe traiectoria de impact. O alta solutie propusa de rusi ar fi lansarea unor “capuse spatiale”, care s-ar lega de corpul ceresc – constituit in mare parte din apa – care ar incalzi rapid suprafetele de contact. Prin degajarea gazelor rezultate din evaporare, s-ar putea crea “motoare” care ar devia asteroidul.

Nu e exclus, spun cei preocupati de teoria conspiratiei, ca la nivel mondial sa se ascunda populatiei o ipoteza mai veche, conform careia traiectoria Pamantului ar urma sa se intersecteze in 2012 cu misterioasa planeta Nibiru, cea care orbiteaza in jurul a doua stele si care trece pe langa Soare o data la 3600 de ani, fiind o planeta locuita, conform textelor sumeriene. De pe Nibiru, cunoscuta si ca Eris, sau Xena, iar la alte popoare ca Marduk, Nemesis, Hercolubus, Planeta Zeilor, iar in astronomie – cand a fost descoperita oficial in 1983 -, drept Planeta X, apoi 2003-UB-313, ar fi “coborat” pe Pamant “ingerii” biblici, cunoscuti si sub numele de annunaki. Nibiru nu poate fi observata decat de la Polul Sud, unde NASA a construit un telescop special pentru aceasta planeta, care, din 2007 poate fi observata cu ochiul liber, cateodata, si din Australia (vezi foto – doi sori la rasarit). “Este de culoare orange-purpurie si poate fi cercetata numai de la Polul Sud… Este foarte stralucitoare, datorita reflexiei razelor solare o face cea mai stralucitoare din intreg sistemul nostru planetar…”, a declarat Erwin Mayer-Lucas, un astronom care a parasit Agentia Spatiala Americana de curand. Planeta Nibiru ar urma sa treaca – de data aceasta – foarte aproape de Terra, ceea ce se intampla o data la mai multe cicluri, fapt ce ar conduce la modificari ale climei, inversarea polilor magnetici, dar si la inversarea directiei de rotatie a Pamantului, dupa ce planeta “ar sta pe loc” trei zile – profetia fiind consemnata si in Biblie. Acest lucru s-ar mai fi petrecut de cateva ori, de fiecare data cu aceleasi consecinte. De fiecare data cand Nibiru trece aproape de Terra, la mai multe cicluri – epoci – se vorbeste despre “anul lui Brahma”, pomenit de Bhagavad-gita. Acest an are aproximativ 14.000 de ani pamantesti si este impartit in “patru anotimpuri” (alte patru treceri departate ale lui Nibiru) – Satya, Treta, Dvapa si Kali – cele patru varste ale omenirii. Planeta va trece acum printre marte si Jupiter, iar apropierea ei, spun conspiratinistii, deja se vede in incalzirea globala, in incetinirea rotatiei miezului Pamantului si in tendinta deja semnalata a polilor magnetici de a se inversa. La ultima trecere, prin topirea ghetarilor s-ar fi produs “potopul lui Noe”, prezent in Biblie, dar si in mai vechile texte sumeriene.

Foarte interesant este ca in Australia se inregistreaza acum calduri toride, ca in intreaga emisfera sudica, temperaturile fiind peste 40 de grade celsius. Statistic, din 2005, in Australia s-au inregistrat temperaturi din ce in ce mai ridicate, iar, global, 2010 va fi cel mai calduros an de cand se fac masuratori de temperaturi. Specialistii spun ca tendinta este in continuare crescatoare. Ciudat este ca si pe alte planete, sau sateliti, din sistemul solar se inregistreaza acelasi fenomen de incalzire globala.

Alte date interesante: – In 2003, an in care a fost observata (comunicare oficiala), revista „Science et Vie” (nr. din februarie) prezenta traiectoria eliptica a unei planete suplimentare a sistemului nostru solar; – La data de 01.08. 2005 misteriosul corp ceresc a primit denumirea provizorie de 2003-UB-313. Interesant e ca 313 in textele sumeriene se refera la grupul de sapte planete 3+1+3=313=7), format din: Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto si Nibiru. Cealalta grupa era formata din restul de 5 planete (2+0+0+3=2003=5), adica: Soare, Mercur, Venus, Pamant si Luna; – La sfarsitul lunii aprilie 2006 a fost data publicitatii dimensiunea planetei Eris, in urma observatiilor realizate prin telescopul Hubble: 2400 km, cu o marja de incertitudine de 97 km. Ultima Carte a Bibliei da detalii despre planeta Eris (capitolul 21:2 , 12 , 16), pe care o denumeste Noul Ierusalim (ERIS – SALIM), dandu-i diametrul: 12.000 x 200 m (1 stadiu) = 2400 km.


doua materiale video :
http://amalgammax.wordpress.com/2010/01/...tul-lumii/
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-17-2011, 11:55 AM
Post: #9
RE: Nibiru
Planeta X, locul de unde au venit zeii .


Existenţa celei de-a zecea planete de la Soare, Nibiru, este un mister ascuns între calcule ştiinţifice şi legendele Genezei.

Miturile nu sunt simple poveşti, ci mai degrabă reportaje despre lucruri petrecute cu mult timp în urmă. Cel puţin aceasta este părerea unor cercetători ai trecutului, care încearcă să descifreze tainele istoriei îndepărtate a omenirii, printre care şi veşnic controversata problemă: cine suntem şi de unde venim?

În ultimele decenii, mulţi savanţi şi-au îndreptat atenţia asupra fascinantelor mituri sumeriene, ale caror legende privind geneza rasei umane conţin o mulţime de date ştiinţifice pe care omenirea nu le-a descoperit decât în cursul ultimului secol.

Altele sunt încă în curs de cercetare, cum ar fi misterioasa planetă X, o a zecea planetă a sistemului solar, despre a cărei existenţă nu avem decât deducţii realizate pe baza unor complicate date ştiinţifice. Sumerienii erau însă convinşi că rasa umană este rodul unor experimente genetice, opera unor "zei" veniţi de pe planeta Nibiru.

Termenul de Nibiru apare în tăbliţe cuneiforme şi alte scrieri sumeriene vechi de 6.000 de ani şi înseamnă "Planeta trecerii sau a încrucişării".

Sumer - leagănul civilizaţiei

Civilizaţia sumeriană este considerată a fi cea mai veche de pe Pământ, deşi vestigii ale unor aşezări umane s-au mai găsit şi în alte locuri (de exemplu la Tărtăria, în România). Chiar şi astăzi mai folosim sistemul matematic, calendarul sau modul de măsurare a timpului inventate de sumerieni sau, dacă ţinem cont de miturile acestora, de "zeii" veniţi din ceruri.

De la aparitia sa în jur de 5.000 i.Hr., sub forma unui lanţ de sate, şi până la cucerirea sa de către Saragon din Agada, civilizaţia sumeriană a dat naştere unei religii şi unui sistem social care a influenţat atât po39ţiile vecine, cât şi pe cei care au cucerit acest teritoriu, dintre Tigru şi Eufrat, zonă ce corespunde în prezent sudului Irakului. Ecouri ale literaturii, cosmogoniei şi ritualurilor sumeriene pot fi întâlnite şi astăzi în tradiţia iudeo-creştino-islamică.

Terra, născută din coliziunea între Nibiru şi Tiamat

Sumerienii considerau că sistemul nostru solar este alcătuit din 12 planete, printre care figurau cele nouă cunoscute în prezent, la care se adăugau Luna, Soarele precum şi o misterioasă a 12-a planetă, numită Nibiru. Aceasta avea o importanţă deosebită deoarece ei credeau că, într-un moment foarte îndepărtat, un satelit al acestei planete se ciocnise cu Tiamat, aşa cum se numea Pământul pe vremuri. Din această coliziune, o parte din Tiamat a fost spulberată, devenind centura de asteroizi, iar restul a devenit actuala Terra.

Concepţia lor este ilustrată perfect de o tabliţă, aflată în prezent într-un muzeu din Berlin, pe care se poate vedea o stea de mari dimensiuni emiţînd raze luminoase, înconjurată de 11 corpuri cereşti. Acestea din urmă se sprijină pe un lanţ de 24 de globuri mai mici. Să fie oare o simplă coincindenţă faptul că numărul sateliţilor cunoscuţi ai planetelor din sistemul nostru solar (dintre care astronomii ii exclud pe cei cu diametrul mai mic de 15 kilometri) este fix 24?Vizibilă cu ochiul liberPopoarele antice aşteptau apariţia regulată a celei de-a 12-a planete şi erau capabili să calculeze poziţia ei faţă de Pământ, lucru uimitor ţinând cont de faptul că Nibiru ar fi, în cea mai mare parte a timpului, invizibilă de pe planeta noastră. Nibiru are o orbită foarte lungă, o rotaţie completă în jurul Soarelui durând 3.600 de ani, adică "un şar".

Trebuie menţionat faptul că numărul 3.600 era scris ca un mare cerc, ce semnifica totodată "planetă" sau "orbită completă". Semnul folosit pentru a desemna aceasta planetă a încrucişării era o cruce, care simboliza în limba cuneiformă şi "divin". Pe numeroase sigilii sumeriene este descrisă orbita planetei care ajunge foarte departe chiar şi faţă de Pluto.Când se întoarce spre Pământ, ea vine dinspre sud, mişcându-se în sensul acelor de ceasornic. În momentul în care devenea vizibilă, sumerienii spuneau că avea o strălucire extraordinară. Uneori, Nibiru este descrisă ca având culoarea de un roşu întunecat, iar într-un text sumerian se spune că este "vizibil la răsărit, dar dispare la apus".

O tăbliţă găsită la Nippur înfăţişează un grup de ţărani la muncă pe câmp privind cu respect la cea de-a 12-a planetă, reprezentată printr-o cruce. Atitudinea uşor temătoare a ţăranilor este explicata de faptul că, aşa cum reiese din textele antice, apropierea planetei prevestea ploi şi inundaţii, cauzate probabil de puternicul câmp gravitational al planetei de mari dimensiuni.

Apariţia periodică a planetei Nibiru este o dovadă a faptului că aceasta rămâne în permanenţă în sistemul nostru solar, purtându-se similar unei comete.

Unii cercetători afirmă că în Vechiul Testament există mai multe pasaje care se referă la trecerea planetei. La fel ca şi mesopotamiemii, profeţii evrei considerau apropierea misterioasei planete de Pământ semnalul unor mari schimbări. Un exemplu ar fi pasajul din profetul Isaia: "Dintr-un ţinut îndepărtat au venit, de la marginea Cerului, Domnul cu armele mâniei sale a venit să distrugă întreg Pământul".

Annunaki, poporul venit din cer

Popularizarea misterelor sumeriene i se datoreaza în mare parte lingvistului Zecharia Sitchin, care a scris mai multe volume având la bază date descifrate de el însuşi de pe mii de tăbliţe cuneiforme. Potrivit lui Sitchin, rasa umană a fost creata prin inginerie genetică de locuitorii de pe Nibiru, zişi şi annunaki sau nefilim (nephilim) în Biblie (limba ebraica), termen care ar însemna "cei care vin de sus".

Ce spun tăbliţele sumeriene? În urmă cu 450.000 de ani, atmosfera de pe Nibiru începuse să se deteriorizeze, iar o expediţie plecata de acolo ajunge pe Pământ, unde descoperă faptul că aurul de aici poate fi utilizat pentru remedierea situatiei de pe Planeta X.

Cinci mii de ani mai târziu, adică foarte puţin pentru locuitorii de pe Nibiru, un grup de annunaki conduşi de Enki (avand formatie stiintifica) vin pe Pământ şi aterizeaza în sudul Irakului de azi, construind Eridu - Staţia pământeana 1, cu scopul de extrage aurul din zona Golfului Persic. Ceva mai tirziu, annunaki decid să înceapă să scoată aur din regiunea Africii de Sud, iar lucrurile merg bine până în momentul în care, cei care munceau efectiv în mine se revoltă.

Din aceasta cauză, cam cu 300.000 de ani înaintea erei noastre, medicul-şef al coloniei annunaki, o anume Ninhursag (femeie), realizează prin inginerie genetică o rasă de oameni primitivi, prin încrucişarea genelor extraterestre cu cele ale hominidelor care po39u Terra la acea data (Homo Erectus).

Împerecherea zeilor cu oamenii

Acum 100.000 de ani, bărbaţii annunaki încep să se căsătoreasca cu fiicele pământenilor, spre indignarea lui Enlil, fratele lui Enki, ajuns la conducerea coloniei terestre pe cale politică. În momentul în care copiii realizaţi din astfel de încrucişări ajung să fie primiţi în Consiliul de Conducere (acum 49.000 de ani), Enlil îşi pierde complet răbdarea şi decide pieirea rasei acestora.

Cum apropierea planetei Nibiru, urma să aducă o monstruoasă inundaţie, Enlil hotărăşte (acum 13.000 de ani) să le ascundă pământenilor acest lucru, lăsându-i practic să moară înecaţi. Cu toate acestea, Enki nu poate asista indiferent la această tragedie, astfel că îl învaţă (acum 11.000 de ani) pe Ziusudra (Noe) să-şi construiască un submarin.

Supravieţuitorilor potopului li se permite (acum 10.500 de ani) să se aşeze în trei regiuni: Ninurta, fiul lui Enlil, primeşte bazinul Mesopotamiei, Enki revendică valea Nilului, în timp ce urmaşii celorlalţi annunaki îşi refac o staţie spaţiala în Peninsula Sinai şi un centru de control pe Muntele Moriah (viitorul Ierusalim).

"Zeii" se dovedesc mărinimoşi cu pământenii, le domesticesc animale, le dau seminţe de diferite plante, şi seacă mai multe rîuri astfel încât ei să-şi poată construi aşezări. Urmează o perioadă extrem de tulbure, marcată de conflicte între zei.

În primul război se înfruntă cei care aveau sa devină zeii egiptenilor: Ra, fiul lui Enki, împarte Egiptul între Osiris şi Seth (7780 i.Hr.), dar primul este ucis de celălalt, care îi anexează regatul (7330 i.Hr.). Fiul lui Osiris, Horus, declanşează primul război al Piramidelor (6970 i.Hr.) pentru a-şi răzbuna tatăl, dar Seth scapă şi se retrage spre est, cucerind Peninsula Sinai şi Canaanul.

Al doilea război al Piramidelor (6670 i.Hr.) este declanşat de Ninurta, nemulţumit că toate facilităţile spaţiale erau în mâna descendenţilor lui Enki; victorioşi, urmaşii lui Enlil golesc Marea Piramidă de tot echipamentul, Ninhursag organizează o conferinţă de pace (6600 i.Hr.), care reafirmă împărţirea Pământului; în Egipt, dinastia lui Ra e înlocuită cu cea a lui Thoth.

Pământenii se ridică

Pacea care a urmat după 5.400 i.Hr. permite evoluţia rasei umane, în neolitic, în timp ce asupra Egiptului domnesc "semi-zeii", şi permite apariţia civilizaţiei sumeriene, pământenii câştigând tot mai multă putere pe fondul persistenţei rivalităţii dintre diferitele tabere de annunaki, iar in 3760 i.Hr. începe domnia oamenilor, în Mesopotamia.

După numai zece ani, Ra încearcă aici o contralovitură, amestecând limbile oamenilor în "incidentul Turnului Babel", dar puciul eşuează, iar Ra revine în Egipt, unde îl detronează pe Thoth, care este închis de viu în Marea Piramidă. Eliberat printr-un tunel secret, Thoth pleacă în exil, împreună cu susţinătorii săi, tocmai în America Latină, unde avea să devină Tohil sau Quetzalcoatl.

Quetzalcoatl, zeul exilat

În mitologia precolumbiană, Quetzalcoatl, "şarpele cu pene" al aztecilor, e un zeu civilizator pentru toate popoarele Americii Centrale, fiind cunoscut ca Viracocha de către incaşi şi ca Kukulkan de către mayaşi. Trebuie subliniat că mitul "şarpelui cu pene" este însă departe de a fi contemporan cu evenimentele descrise de mai sus, el existând şi la sosirea conchistadorilor, adică după mai bine de 5.000 de ani.

Presupunând că legenda ar fi rezistat atâta vreme, intrigă descrierea făcuta lui Quetzalcoatl: un bărbat cu trăsături caucaziene, cu pielea albă şi cu barbă. La fel ca în reprezentările sumeriene ale zeilor annunaki. Şi un alt mister care şochează - dimensiunile piramidei lui Quetzalcoatl (Piramida Soarelui) din Teotihuacan (Mexic) prezintă asemănări izbitoare cu cele ale Marii Piramide a lui Kheops: în afară de faptul că bazele lor sunt aproape egale (în raport de 1 la 1,03), iar proporţiile dintre dimensiunile lor incluzind constante ca numărul pi (3,14...) şi "numărul de aur" (1,618...), astfel că ele par construite după aceleaşi principii, pe care poate că un annunaki exilat le-a adus din Egipt...

Război nuclear între annunaki

În anul 2024 i.Hr., conflictele dintre "zei" ajung la apogeu, când Ra îşi conduce oştile din Egipt în Mesopotamia şi se încoronează la Babilon, iar fiul sau, Nabu, încearcă ocuparea astroportului din Canaan. Denuntând anexarea brutală a instalaţiilor spaţiale de către urmaşii lui Enki, facţiunea Enlil obţine aprobarea Marelui Annunaki de pe Nibiru de a folosi soluţia capitală, şi utilizează armele nucleare pentru a distruge staţia spaţială căzută în mâinile rivalilor şi oraşele rebele din Canaan.

Norul radioactiv aduce moarte în intreg Sumerul, oameni şi animale pier pe capete, pământul devine sterp şi apa otrăvită. Moştenirea marii civilizaţii distruse rămâne pe mâinile lui Isaac, fiul lui Abraham, care se născuse cu 100 de ani mai devreme, la Nippur.

Goana după a zecea planetă

Lucrurile care pentru sumerieni erau limpezi ca lumina zilei, omenirea modernă abia încearcă să le descifreze. În 1841, John Couch Adams începe să studieze anomaliile orbitei planetei Uranus, ajungând la concluzia că acestea ar putea fi determinate de atracţia gravitaţională exercitată de o planetă necunoscută. În septembrie 1846, la o săptămână după descoperirea planetei Neptun, Urban Le Verrier afirmă că ar mai putea exista o altă planetă necunoscută. Cercetările au demonstrat că masa lui Neptun era prea mică pentru a determina oscilaţiile orbitei lui Uranus.

Goana continuă. Un alt astronom, Percival Lowell, şi-a construit un observator particular în căutarea planetei necunoscute. Ironia soartei face ca acest observator să fi înregistrat, în 1915, două imagini şterse ale planetei Pluto, fără ca el să-şi fi dat seama de importanţa acestei descoperiri. Aşa se face că Pluto a fost descoperita abia în 1930. Astfel s-a ajuns la cele nouă planete recunoscute astăzi unanim.

Cu toate acestea, cercetările continuă. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că anomaliile orbitale nu se pot explica în actualul sistem solar. Problema existenţei unei a zecea planete este studiată la mai multe instituţii, inclusiv NASA. Iată ce scria în 1982 prestigiosul cotidian american Washington Post: "NASA a recunoscut oficial că existenţa unei a zecea planete este posibilă, anunţând că un misterios obiect există undeva dincolo de cele mai îndepărtate planete".

La rândul său, New York Times relata în vara aceluiaşi an: "La extremitatea sistemului solar pare să existe ceva care trage de Uranus şi Neptun. O forţă gravitaţională continuă să perturbe cele două planete determinând iregularităţi ale orbitelor lor. Această forţă sugerează prezenţa, îndepărtată şi nevazută, a unui obiect de mari dimensiuni ce ar putea fi mult-cautata Planetă X".

Poarta Stelara din Irak

Mai mulţi autori afirmă ca interesul manifestat de conducerea americană pentru Irak îşi are originea tocmai în faptul că această zonă a fost cândva ocupată de annunaki. Scopul instalării acestora în Irak ar fi capturarea tehnologiilor lăsate în urmă de "zeii" de pe Nibiru.Mai mult decât atât, într-o lucrare scrisă de William Henry se afirmă că în Irak s-ar găsi o Poartă Stelară care asigură trecerea spre cele mai îndepărtate colţuri ale Universului. Această idee se bazează pe o relatare a lui Sitchin privind o imagine de pe o tăbliţă sumeriană. Aceasta înfăţişa o poartă marcată de Luna şi Soare, flancată de două gărzi, în timp ce o persoană intra pe poartă şi dispare.

O altă teorie interesantă este aceea că Saddam Hussein a scăpat cu viaţă în timpul primului razboi din Golf deoarece s-a ascuns într-o piramidă construită de annunaki, iar americanii nu au îndrăznit să o bombardeze, de teamă să nu stârnească mânia celor de pe Nibiru, sau de frică să nu distrugă ceva ce le-ar putea folosi. Unii spun chiar că în acelaşi fel se explică şi supravieţuirea sa şi în recent încheiatul conflict.http://active.info.ms/?a=articles&p=331
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-24-2011, 11:28 AM
Post: #10
RE: Nibiru
Există planeta X? Telescopul Pan-STARRS caută adevărul .


În decembrie 2008 a fost inagurat pe un munte pe o insulă din Hawaii telescopul Pan-STARRS care va face un recensământ precis al asteroizilor şi cometelor de la marginea sistemului nostru solar. Alături de alte patru telescoape identice ce vor fi finalizate în curând, fiecare cu o cameră digitală de 1,4 miliarde de pixeli, sistemul Pan-STARRS va identifica obiectele potenţial periculoase pentru Pământ, dar poate şi ipotetica planetă X, despre care unii cred că se află la marginea sistemului solar.
Există planeta X? Telescopul Pan-STARRS caută adevărul

Imagine artistică reprezentând ipotetica planetă X, ce s-ar afla la mariginile sistemului nostru solar şi pe care, dacă există, telescopul pan-STARRS inaugurat în Hawaii în decembrie 2008 ar putea să o descopere.

În urmă cu 80 de ani, astronomul Clyde William Tombaugh desoperea ceea ce avea să fie cea mai controversată planetă din toate timpurile: Pluto. Cu toate că poate este impropriu spus “planetă”, timp de mai bine de 77 de ani aceasta era categoria din care făcea parte. Toate acestea s-au schimbat însă în 2006 când Uniunea Astronomică Internațională a votat degradarea lui Pluto în categoria "planetelor pitice".

În ultimii 20 de ani, datorită muncii asidue depuse de către astronomi și nu numai, peste o mie de corpuri cosmice (asteroizi) au fost descoperite în centura lui Kuiper. Aceasta reprezintă o regiune a sistemului solar, dincolo de planeta Neptun, la o distanţă faţă de Soare între 30 şi 55 de unităţi astronomice (UA, unde 1 UA reprezintă distanţa între Pământ şi Soare).

Planeta X

Există însă alte planete nedescoperite la marginile sistemului solar? Generic, o astfel de planetă este denumită planetă X. Aceasta ar putea explica anumite anomalii în orbitele unor asteroizi din centura Kuiper. Existenţa unei astfel de planete este speculativă. Dar astronomii continuă să facă recensământul corpurilor de la mariginile sistemului solar şi cine ştie, poate într-o zi va fi descoperită. Dacă aceasta se va întâmpla, planeta X ar fi cea mai mare descoperire din sistemul nostru solar din ultimii 80 de ani.

Folosind intrumentele astronomice existente în ziua de azi, este foarte dificilă descoperirea unor obiecte chiar și de mărimea lui Marte, dacă acestea sunt situate la o distanță de 100 UA, de exemplu. Aceasta deoarece ar apărea foarte mici și neclare și astfel ar putea scăpa nedetectate.

Telescopul Pan-STARRS

Acest lucru este pe cale să se schimbe însă, odată cu lansarea în decembrie 2008 în Hawaii, a telescopului Pan-STARRS (Panoramic Survey Telescope and Rapid Response System). Este vorba despre un telescop echipat cu o cameră digitală de 1,4 milarde pixeli. În viitorul apropiat, alte patru telescoape, echipate fiecare cu câte o cameră digitală de 1,4 Giga Pixeli, vor fi folosite în căutarea diverselor obiecte ce s-ar putea afla în Centura Kuiper, la marginea Sistemului Solar sau chiar în afara acestuia. Pan-STARRS va completa studiul obiectelor cu diametrul de aproximativ 1 km și va detecta majoritatea obiectelor de până la 300 de metri, obiecte ce ar putea produce catastrofe locale în caz de impact cu Pământul.

Descoperirea unei planete distante ar fi un lucru emoționant dar tulburător sau chiar înfricoșător în același timp. Singurul lucru care ar putea explica prezența unei astfel de planete în Sistemul Solar ar fi că obiectele de dimensiuni mari au evoluat împreună la început, însă ar fi fost aruncate de gravitația planetelor la granițele Sistemului Solar, mai târziu. Acest lucru ne-ar ajuta și mai mult să înțelegem cum a evoluat Sistemul Solar și ar fi un pas înainte în descifrarea originilor acestuia.

Teorii ale conspiraţiei .

Există o serie de teorii ale conspiraţiei care pun semnul egalităţii care spun că această planetă X există şi că aceasta se va ciocni cu Pământul în anul 2012, ducând la o Apocalipsă. În acest scenariu, planeta X poartă denumirea de planeta Nibiru. Această teorie nu are nici o bază ştiinţifică. O planetă, chiar dacă ar exista, nu şi-ar schimba traiectoria încât de la marginea sistemului solar, să vină aşa de aproape de Soare, cum este Pământul. Astfel de ipoteze trebuie privite cu mult spirit critic.

Iată un astfel de clip despre teoria conspiraţiei despre planeta X sau planeta Nibiru.


http://www.stiintaazi.ro/
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


[-]
Quick Reply
Message
Type your reply to this message here.

Image Verification
Please enter the text within the image on the left in to the text box below. This process is used to prevent automated posts.User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication