Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"VIBRATIA" si tot ce implica ea
04-23-2010, 12:46 AM
Post: #1
"VIBRATIA" si tot ce implica ea
Ing. geolog Valentina Cetean - "Tot Universul inseamna energie, vibratie"
Aurora Petan
Nimic din ce ne inconjoara nu e mort si inert. Viu nu inseamna doar ceea ce reusim sa vedem ca respira

- Stimata doamna geolog, am fost educati cu credinta ca regnul mineral este o lume inerta, moarta, spre deosebire de cel vegetal si animal. Asa este, sau considerati ca are si pamantul ori piatra viata sa?

- De la nastere, avem cu totii o relatie speciala cu materia, relatie pe care o pierdem pe masura ce crestem. Ramanem insa cu nevoia de a fi in contact cu pamantul. De aici, placerea pe care o simtim cand mergem desculti prin iarba sau pe nisip sau de a tine in mana o piatra. Toate aceste nevoi au la baza o componenta vibrationala. Unii o simt prin placerea de a atinge o piatra, cu ochii inchisi si cu mana lipita de ea, asa cum ne place din cand in cand sa ne sprijinim capul pe un arbore. Noi percepem vibratia pamantului si a fiecarui mineral pe care il atingem, desi rareori o facem la nivelul constientului. Dar pentru ca noi nu putem sa vedem cu ochii nostri pamantul sau piatra miscandu-se, nu inseamna ca lumea minerala este inerta.

- Cu alte cuvinte, pamantul, pietrele, planeta pe care traim sunt vii?

- Absolut! Dar trebuie redefinite notiunile invatate. Viu nu inseamna doar ceea ce respira, ceea ce reusim sa vedem ca respira. Faptul ca o piatra, un mineral, are un nivel de vibratie mai coborat sau densitate mai mare nu inseamna ca este inerta. Trebuie sa fim deschisi la noi interpretari, la noi modele, sa regandim. Acest lucru trebuie sa-l faca si geologia, ca si celelalte stiinte. La urma urmei, noi modelam trecutul in functie de ceea ce stim in momentul de fata. Dar maine, trecutul se poate schimba.

- Daca materia este vie, putem vorbi de o reactie a acesteia de tip emotional?

- Mai corect ar fi sa spunem ca reactia este de tip vibrational. Notiunea de emotional este utilizata in special in legatura cu fiintele umane, dar s-a recunoscut, demonstrat si acceptat acest lucru si pentru regnul animal. De altfel, teosofia are la baza conceptele similaritatii/identitatii corpului fizic cu regnul mineral, a corpului eteric cu regnul vegetal si a corpului astral cu regnul animal. Toate aceste forme de energie comunica intre ele. La un aflux de vibratii transmise de exemplu de catre o fiinta umana, in momentul in care isi manifesta intens o bucurie sau o stare de tristete, electronii din atomii unui cristal pot face salturi dincolo de echilibrul intracristalin. Uneori aceste salturi pot fi atat de mari si intense, incat cristalul devine friabil si casant, pur si simplu crapa... de emotie. Si astfel, raspunsul materiei considerate inerte devine unul evident la nivel fizic. Dar faptul ca lumea minerala reactioneaza la actiunea noastra, a tuturor, este din ce in ce mai evident la nivel planetar. Am preferat sa credem ca toate fenomenele naturale, si in special cele catastrofice, au exclusiv o explicatie supusa legilor fizice. Pe langa explicatia fizica a fenomenelor se vorbeste din ce in ce mai mult de amprenta energetica umana, datorata diferentelor sociale, economice si morale intre diferite zone geografice. Planeta actioneaza ca o singura fiinta, iar noi trebuie sa invatam ca facem parte din ea. Un dezechilibru creat oriunde pe suprafata ei se va rasfrange in final asupra tuturor.

- Exista o inteligenta a materiei?

- Exista o inteligenta in toate. In fiecare element se afla stocate informatii. In functie de informatia care este inscrisa in el, un mineral ia o anumita forma si culoare, chiar atunci cand e vorba de acelasi element chimic. Exemplul clasic este cel al grafitului (negru-cenusiu, gasit in Romania la nord de Polovragi) si al diamantului (gasit in putine locuri din lume, fiind un mineral foarte rar). Grafitul este carbon in sistem de cristalizare hexagonal, foite peste foite, pe cand diamantul este tot carbon cristalizat, dar in sistem cubic. Modul cum este stocata informatia care face ca intr-un caz carbonul sa cristalizeze hexagonal, iar in celalalt cubic inca nu este cunoscut.

"Avem nevoie fundamentala de contact cu pamantul"

- Cat de mult ne afecteaza faptul ca nu mai intram in contact direct cu pamantul, ca in trecut, mai ales in marile orase, ca nu mai locuim in case de pamant, ca nu mai dormim pe jos si nu mai folosim vase de ceramica?

- Avem o nevoie fundamentala de contact cu pamantul. Vechile civilizatii stiau asta. De altfel, ne si intoarcem in pamant, si acest lucru este minunat, caci informatia pe care am acumulat-o ca organism viu o ducem inapoi pamantului. Uitati-va in jur: orice folosim are la baza elementul mineral. Suntem conectati permanent cu pamantul. Sau ar trebui sa fim. Desi nu invatam niciodata la scoala aceste lucruri, trebuie sa constientizam singuri si sa atenuam din distanta pe care am creat-o intre noi si planeta pe care traim. Sa punem mana pe pamant, sa mirosim o floare, sa atingem un copac. Sa privim cu sufletul aceasta frumusete pura. Din pacate, nu suntem constienti cat de mult ne afecteaza lipsa contactului cu pamantul. Intotdeauna cei care traiesc in contact direct cu pamantul vor avea un plus de multumire si implinire interioara. Dar pamant nu inseamna doar sol, ci si vegetatia care creste din sol si aerul pe care il respiram. Odata cu pamantul sunt afectate si vegetatia, si aerul. Conexiunile sunt multiple. Faptul ca exista atatea fenomene devastatoare pe tot pamantul are legatura cu modificarea echilibrului energetic al pamantului ca planeta. Un seism nu inseamna intotdeauna o reactie strict mecanica din interiorul pamantului, ci o reactie la perturbarea campurilor planetare.

- Este aceasta o forma de constiinta?

- Pamantul este o forma de constiinta, in sensul ca traieste pe un nivel vibrational, iar noi trebuie sa ne racordam la el. Planeta, la randul ei, se racordeaza la nivelul vibrational al universului. Tot universul inseamna energie, vibratie.

- Spuneti-ne, ce are specific pamantul Romaniei?

- De la un relief deosebit de variat, la o bogatie de resurse minerale si naturale extraordinare. Aici a fost cea mai bogata zona din Europa in privinta zacamintelor de sare. Am avut intotdeauna apa, sustinuta de o geomorfologie favorabila, care a permis dezvoltarea agriculturii, deci legatura cu pamantul, statornicia. Avem minerale, metale, roci indispensabile unei civilizatii infloritoare. In momentul in care pamantul iti ofera astfel de resurse, orice populatie evolueaza. Fierul Carpatilor Meridionali si aurul Apusenilor au dus la dezvoltarea tehnicilor de prelucrare si a mestesugurilor. Nu a trebuit sa importam de nicaieri aceste elemente, le-am avut pe ale noastre si le-am folosit. Utilizarea avansata a pietrei in constructii vorbeste tot de o traditie indelungata. Un exemplu interesant il constituie utilizarea andezitului, la sanctuarul mare de la Sarmizegetusa, adus probabil din zona Uroiu, deci de la cel putin 50 km departare. Metoda de prelucrare este cu totul deosebita, pentru ca este o roca ce se modeleaza foarte greu, fiind necesare scule de taiere performante, similare celor diamantate din prezent.

- Cum au prelucrat dacii andezitul? Aveau la dispozitie diamante?

- Nu exista acest mineral pe teritoriul tarii. Mesterii stiau cum se sparge piatra, dupa anumite zone, cuprinse in ele, pe care le identificau prin ciocanire. Iar piatra se desfacea la un simplu soc mecanic. In ce priveste prelucrarea coloanelor templului, asta presupune un numar foarte mare de persoane si tehnici multiple, despre care nu putem decat sa emitem ipoteze.

- Credeti ca Romania este un loc special, din perspectiva reunirii mai multor factori geografici favorabili?

- Absolut, este un lucru evident! Pe de o parte, exista componenta economica clara, descrisa anterior. Pe de alta, este partea geologica spectaculoasa a teritoriului, cu locuri de o frumusete ce greu incape in cuvinte.

"Pietrele inmagazineaza informatii de la purtatori si de la locurile unde sunt asezate"

- S-a acceptat adevarul ca apa are memorie. Exista si o memorie a pietrei?

- Pietrele pastreaza informatia si, in conditii specifice, o elibereaza. Au fost atestate nenumarate cazuri in care o piatra pretioasa a avut efecte benefice sau distructive asupra celor care au purtat-o. Acest lucru se intampla pentru ca vibratia adunata in acea persoana a depasit vibratia cristalului, care a actionat fizic pentru echilibrare. Pietrele (inclusiv cristalul) inmagazineaza informatii de la purtatori si din locurile unde sunt asezate.

- In momentul de fata, medicina alternativa apeleaza tot mai mult la lumea minerala. In ce fel inteligenta pamantului poate fi folosita in vindecari?

- Pamantul ne-a oferit intotdeauna toate elementele care sa ne potenteze calitatile noastre ca fiinte umane. De exemplu, noi redescoperim cu intarziere virtutile vindecatoare ale argilei. Dar animalele si pasarile stiu instinctiv aceste lucruri. De pilda, papagalii din Noua Guinee isi echilibreaza aciditatea gastrica declansata de consumul unor fructe tropicale, prin ingerarea de argila caolinoasa. Si acesta nu este decat un exemplu, cu totul aleatoriu. Intotdeauna am avut la dispozitie plante folositoare pentru fiecare tip de afectiune, dar baza ramane pamantul, mineralul. In sensul ca ne nastem in locurile in care avem nevoie pentru a ne implini un anumit program in viata, si ni se dau toate elementele necesare pastrarii sanatatii. De pilda, argila din Romania se foloseste mai eficient pentru anumite afectiuni care pot sa apara pe acest meridian al globului. Exista o legatura stransa intre tipul de roca, substratul de vegetatie si necesitatile oamenilor din acel loc.

- De ce doar cristalele sunt considerate vindecatoare? De ce nu ne putem vindeca si cu pietre de rau?

- Vindecari se pot face si cu pietre de rau, in mod sigur. Dar piatra de rau nu a apucat sa-si finalizeze cristalizarea. Ea a fost initial o magma ce s-a racit si a ajuns la temperatura de solidificare intr-un anumit interval de timp si nu a apucat sa creasca incet si linistit. De aceea, nu are forma, transparenta si culoarea cristalelor pe care le stim. Si atunci, nu mai are nici puritatea respectiva. In schimb, cristalul si-a finalizat forma cristalografica si prin aceasta isi poate manifesta campul vibrational la maximum.

- Si totusi, cum credeti ca se pot face vindecari cu o simpla piatra de rau?

- Imprimand mental (adica informational) acea piatra cu mesajul ca ai nevoie de ea. Dar aici vorbim deja de un altfel de comunicare si de informatia pe care noi o punem in lucruri.

- Putem imprima materia cu gandurile si intentiile noastre?

- Trebuie sa plecam de la acceptarea faptului ca orice gand al nostru inseamna vibratie. Vibratie care contine o informatie, codata de materie in sistem DA si NU. Adica 1 si 0, revenind la bit-ul din informatica. Suportul prin care este transmisa aceasta informatie nu este unul fizic, dar se stie ca locul de coordonare se afla in creier. Intr-o asemenea actiune intervine atat constientul si subconstientul, cat si credinta: mesajul pleaca de la credinta ca acest lucru este posibil, apoi se imprima in constient si subconstient, care stie cum sa transmita informatia unui cristal. Medicina utilizeaza acest instrument psihic de multe ori miraculos prin ceea ce numim medicamente "placebo". Utilizarea cristalelor in terapiile complementare are la baza acelasi fenomen. Mesajul transportat de ganduri, sustinut de credinta ca acest lucru are finalitatea dorita, poate fi imprimat intr-un cristal sau intr-o piatra. Utilizarea acestor energii trebuie sa fie facuta cu extrem de mare responsabilitate, fiindca orice proces are intotdeauna un revers, atunci cand nu se cunosc legile care il guverneaza. Nu putem inca afirma ca intelegem decat in foarte mica masura psihicul uman, iar lumea minerala ne rezerva mereu surprize pe masura.

http://www.formula-as.ro/2008/811/mica-e...9358-print
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-23-2010, 07:08 AM
Post: #2
RE: "VIBRATIA" si tot ce implica ea
Aceasta este cea de-a treia lege hermetica, enuntata in urma cu aproximativ 3000 de ani in urma de catre invatatii egipteni - "Nimic nu stă, totul se mişcă, totul vibrează"

[Image: 4348004651_3631a1c1bd_o.jpg]

,,Traiti intr-o lume bolnava pentru ca omul este bolnav! Traiti intr-o lume tulbure pentru ca omul este tulbure! Mintea si sufletul vostru se afla in dezordine, nu exteriorul."
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-24-2010, 11:09 AM
Post: #3
RE: "VIBRATIA" si tot ce implica ea
Vibraţia cuvîntului.


Folosim aproape permanent cuvîntul, gîndim şi vorbim cu cuvinte, le citim şi le scriem, ele au ajuns să ne umple viaţa la un nivel destul de înalt, şi totuşi se pare că abia dacă ne dăm seama de puterea pe care o au ele în viaţa noastră, în modelarea personalităţii. Personal, am ajuns la concluzia că prin cuvînt avem puterea de a crea viaţa, de a genera lucruri bune sau rele, după cum îl folosim.

Nu este o concluzie singulară, fiindcă sînt cunoscute scrieri precum "Puterea Cuvîntului" de Swami Shivananda, care explică mai pe larg funcţionarea şi utilizarea corectă a cuvîntului nostru de fiecare clipă. Nu vreau să reiau argumentele lor, ci doar să redau cîteva experienţe trăite, care m-au ajutat să ajung la concluzia că "La Început Este Cuvîntul", adică la începutul tuturor lucrurilor trăite de noi.

De mici ne obişnuim să copiem cuvintele celor mari. Copiii imită şi adesea sîntem uimiţi auzind de la ei expresii care nu le aparţin, dar pe care ei le-au auzit la părinţi sau la alţi maturi, şi i-au impresionat. Copilul mic nu discerne, el este în primii săi ani de "vorbire" o oglindă fidelă a vorbirii practicate de cei din jur. Dacă se maturizează, ajunge să-şi aleagă cuvintele, ajunge să foloseasca acel vocabular care îl reprezintă cu adevărat, dar dacă nu se maturizează, poate continua să vorbească în clişee pînă la vîrste înaintate...

Îmi amintesc că, pînă pe la 16 ani, nu-mi făceau deloc plăcere expresiile triviale, şi de cîte ori le auzeam la cineva din jur, acel cineva care le folosea pierdea ceva în ochii mei, mi se părea mai mărunt, mai slab... Atunci nu ştiam de ce. Dar la vîrsta adolescenţei, în tumultul schimbărilor specifice, mi-a venit ideea că folosirea acelor expresii ar putea să mă arate mai "dur" în ochii celorlalţi, şi am început să le folosesc şi eu. După cîţiva ani, mi-am dat seama că, de cîte ori le foloseam, impresia mea despre mine însumi se deteriora, aveam senzaţia că devin mai mic, mai slab, că purtam o mască străină de mine, că pierd în ochii celorlalţi, şi că în loc să par mai dur, eram doar mai trivial. Aşa că am renunţat la ele, şi n-am avut deloc ce să regret.

Mai tîrziu am aflat (sau mi-am amintit?) despre vibraţii, despre rolul lor în Univers şi despre vibraţia cuvintelor în special, şi am înţeles de ce simţisem acele efecte. Trăim într-un Univers plin de vibraţii, de natură vibratorie, şi orice gest de-al nostru îşi pune amprenta pe lumea în care trăim, pînă la modelarea ei concretă. Intensitatea vibraţiilor sonore, de pildă, poate să spargă geamuri. Frecvenţa vibraţiilor de diverse tipuri le permite să penetreze prin diverse substanţe şi să afecteze structuri microscopice, cu efecte vizibile ulterior. Iar gama de vibraţii este mult mai largă decît gama măsurabilă la ora actuală cu aparatura tehnică.

Din timpuri vechi s-a admis că şi fiinţele au vibraţii proprii, şi starea lor de boală sau de sănătate, de proastă sau de bună dispoziţie, de ignoranţă sau de înţelepciune, de nefericire sau de fericire, este de fapt o reflectare a vibraţiilor pe care le are fiecare fiinţă. Cu cît vibraţiile sînt mai înalte, cu atît viaţa fiinţei se poate desfăşura la un nivel mai înalt, mai echilibrat, mai armonios, fiindcă acea fiinţă se poate armoniza mai bine cu vibraţiile universale.

Şi cuvintele au vibraţii proprii. Fiecare cuvînt are o vibraţie care poate înălţa sau poate coborî vibraţia celui care îl rosteşte. O vibraţie joasă înseamnă o funcţionare la nivel coborît a celui care o are. Vibraţia joasă se recunoaşte după starea pe care ţi-o dă: de tensiune, de teamă, de boală, de nemulţumire, de nefericire. Omul trăieşte tinzînd mereu spre stări superioare, de armonie, de pace, de sănătate, de satisfacţie, de bucurie şi fericire, adică stări de vibraţie superioară. Dar folosirea cuvintelor cu vibraţie joasă coboară vibraţia, astfel încît ele nu numai că nu folosesc la a ne face viaţa mai bună sau mai frumoasă, ci mai mult, deteriorează viaţa, atît la nivel individual, cît şi la nivel social.

Există ideea generală că omul cult, care vorbeşte distins, cu cuvinte alese, fără expresii licenţioase, este un om superior celui trivial, incult. Există un adevăr în această idee, bazat tocmai pe faptul că un om care nu foloseşte cuvinte de vibraţie joasă înţelege, de fapt, utilitatea mult mai mare a expresiilor de vibraţie înaltă. Desigur, dacă el vorbeşte distins doar în public, de faţadă, dar în viaţa sa de zi cu zi foloseşte cuvinte de vibraţie joasă, sau dacă în spatele cuvintelor frumoase se ascund gînduri şi intenţii de vibraţii joase, el nu realizează mare lucru. Cuvîntul îşi exprimă vibraţia sa şi prin formă, dar dacă gîndul din spatele său, fondul pe care îl exprimă, este de altă vibraţie, chiar contradictorie, efectele pot fi dezastruoase.

Sinceritatea este cheia. Să cauţi să exprimi mereu, prin cuvînt, numai ceea ce simţi şi crezi din tot sufletul că este adevărat. Să alegi să faci numai ceea ce este în deplin acord cu idealul tău. Să fii tu însuţi în tot ce gîndeşti, afirmi şi întreprinzi. Iar ca să ajungi la asta, trebuie să cauţi permanent să te cunoşti pe tine însuţi, să-ţi clarifici idealul, să renunţi la ideile inutile şi dăunătoare, cu alte cuvinte să devii mereu mai înţelept. Este cea mai mare realizare a vieţii unui om, pe care o poate comunica apoi şi celor din jur, chiar fără cuvinte, numai prin ceea ce este.http://www.artadeatrai.ro/arhiva/1/cuvintul.1.php
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-07-2010, 12:15 AM (This post was last modified: 05-07-2010 12:16 AM by emerem.)
Post: #4
RE: "VIBRATIA" si tot ce implica ea
http://revolutiaiubirii.wordpress.com/ca...ilea-ochi/
un link interesant de la vecini...ceva adevar...multa fictiune dupa parerea mea
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication