Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
INITIERE IN ASTROLOGIE
02-24-2010, 12:35 PM
Post: #1
INITIERE IN ASTROLOGIE
Elementele in astrologie
____________________Elementele, numite triplicitati,sunt grupate pe patru categorii de semne zodiacale şi anume: foc, pamant, aer sau apă:

* Foc: Berbec, Leu, Sagetator
* Pamant: Taur, Fecioara, Capricorn
* Aer: Gemeni, Balanta, Varsator
* Apa: Rac, Scorpion, Pesti

Filozofia din spatele elementelor simbolice au un limbaj special. Aici aveti cateva din cuvintele-cheie:

* Foc: de foc, stralucitor, entuziast, mândru,central,impulsiv,curajos
* Pamant: practic, fiabil, cu bun-simţ, incapatanat, lipsit de strălucire ,conservator
* Aer: rapid, miscator, spontan, agitat, instabil
* Apa: lichid, empatic, flexibil, senzuala, indulgent,emotional

Quadraturile sau crucile astrologice

Cuadraturile aranjeaza semnele zodiacale în patru grupe, in functie de calitatile lor :cardinal,fix sau mutabil .Această clasificare se bazează pe schimbarea anotimpurilor.

Cardinal – semnifica semnele de inceput,acestea fiind : Berbec, Rac, Balanta si Capricorn – zodii care marchează începutul noului sezon. Ele efectueaza impulsul de a începe şi de a crea si a conduce, în timpul desfăşurării calităţile lor de sezon. (Berbec-primavara,Rac-vara,Balanta-toamna,Capricorn-iarna)

Fix - sunt zodiile : Taur, Leu, Scorpion si Varsator. Acestea continuă să menţină şi sa fixeze natura in fiecare anotimp,fiind caracterizate de stabilitate si creştere.

Schimbător - sau variabil sunt semnele : Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti. Aceste marcheaza sfârşitul sezonului lor, modificarea acestuia în altul. Ele sunt asociate cu schimbarea, flexibilitatea ,etc.

http://astreonline.wordpress.com/2009/06...strologie/
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-04-2010, 09:52 PM (This post was last modified: 03-04-2010 09:57 PM by anuk.)
Post: #2
RE: INITIERE IN ASTROLOGIE
ANUL TIGRULUI ALB DE METAL
__________________________
Anul tigrului alb de metal a inceput pe data de 14 februarie 2010.Ca in fiecare an, aduc o scurta privire asupra evenimentelor ce se pot naste pe parcursul urmatorului an.

Dupa cate stim,cele cinci elemente reprezentate de : foc, pamant, metal, apa si lemn, sunt regasite si in zodiacul chinezesc,manifestandu-se in fiecare ciclu de 60 ani . Aceasta caracteristica, a elementului, este foarte importanta in analiza anului.In China exista un calendar in care toate detaliile nasterii : ora, ziua, luna si anul sunt intr-o legatura puternica si oglindesc unul dintre cele cinci elemente.Deci este foarte important, de exemplu, daca te nasti intr-o ora de foc, intr-o zi de lemn, intr-o luna de apa si intr-un an de metal.Toate acestea formeaza un traseu energetic si simbolic in acelasi timp, unic, al noului nascut. Conform acestui calendar Hsia, anul 2010 este sub influenta metalului peste lemn. Conform ciclului nasterii si al distrugerii, care guverneaza relatia dintre cele 5 elemente, metalul este distrugatorul lemnului.
Dar ca sa intelegem mai bine acest ciclu sa-l explicam putin.Dupa cate vedeti si in imaginea alaturata, focul prin arderea lemnului creaza cenusa, adica pamant, pamantul la randul sau prin intermediul focului topeste si creaza metal, metalul cu ajutorul pamanului se lichefiaza si alchimic se transforma in apa si apa hraneste mai departe lemnul.Acesta este ciclul creatiei.
Ciclul distrugerii este urmatorul : Focul distruge (topeste) Metalul, Metalul distruge (taie) Lemnul,Lemnul distruge (sufoca) Pamantul, Pamantul distruge (acopera) Apa si Apa distruge (stinge) Focul.
Dupa structura acestor elemente, in functie de curgerea energiilor intre ele, chinezii au dezvoltat sisteme complexe de diagnosticare.Fiecarui element ii corespunde un anumit organ sau mai multe.Pe langa asta fiecare organ reprezinta un anumit tip de energie Yin sau Yang.In Feng Shui aceste cinci elemente sunt vitale, precum si in intelegerea vremii, a anotimpurilor sau a caracteristicilor zodiacale.Acupunctura nu ar putea exista fara filosofia acestor elemente.Asa cum anticii au dezvoltat in antichitate teoria elementelor primordiale : pamant, apa, aer, foc si ether, asa alchmia chineza a dezvoltat in paralel cele cinci elemente.
Tigrul este asociat cu loja de lemn si cu energia nucleara.Ferocitatea si energia salbatica sunt elemente principale in caracteristicile unui an pus sub semnul tigrului.Intre tigru si elementul metal exista o incompatibilitate totala ceea ce accentueaza “iritarea” acestor elmente : metal si lemn.Metalul reprezinta interiorul pamantului, magma, vulcanii, placile tectonice, iar energia acestora este in conflict cu energia lemnului, deci ceea ce este deasupra pamantului.Acestea vor tinde catre suprafata.Este evident acum ca acest an va fi marcat de cutremure foarte puternice peste tot in lume.Si asta pentru ca se intrunesc energiile a trei conflicte : violenta tigrului, puterea metalului si agresivitatea lemnului in aparare.Influenta anului chinezesc a inceput undeva prin luna noiembrie 2009.Daca ne gandim cam cate cutremure au fost e la inceput pana acum….intelegem bine energiile acestui conflict.Anul care a mai purtat Tigrul de metal in spate a fost 1950 cand presedintele Americii a ordonat sa se fabrice bomba atomica.Este probabil ca la sfarsitul acestui an, pamantul si anume “lemnul” ( ceea ce este la suprafata) sa fie atacat atomic sau chimic.Probabil ca atunci cand cutremurele vor inceta (adica conflictul grosier cu elementul metal ), “lemnul” va fi “taiat” de energie atomica. Nu trebuie sa insemne neaparat razboi, poate insemna orice eventiment de manifestare a energiei atomice.Pe de alta parte, tigrul este asociat cu forta militara iar in combinatie cu metalul semnifica un an in care fabricarea armelor va fi foarte dezvoltata, se si poate observa deja inarmarea la nivel mondial.
Chiar daca vorbim de “bun” si “rau”, ele se vor situa la extreme in anul ce urmeaza.Fiind un an guvernat de extreme, toate afacerile si tot ce tine de jocuri de noroc, bursa, averi… samd, vor fi si ele tensionate.Orice ar fi, trebuie jucat la nivel mare,lucruruile si actiunile marunte nu sunt placute acestui an al tigrului alb de metal.Va fi totul sau nimic.Este un an al impulsurilor de moment, al furiei si deciziilor pripite, negandite, actionate din instict, orgoliu si mandrie.Din acest motiv se asteapta decizii dramatice.
Trebuie sa avem grija ca nu cumva sa regretam graba unei decizii sau actiuni luata fara o clipa de respiratie si liniste.In interviul postat cu Sfantul Parinte Tadei,parintele spune foarte frumos : “ Pentru nimic in lume sa nu va dati linistea si pacea sufleteasca! Pentru nimic! “
Sa nu uitam totusi ca tigrul este caracterizat si de sinceritate, afectivitate necontrolata si generozitate.Ar fi minunat ca in anul in curs sa se ia decizii extreme, benefice, pentru protejarea mediului si a ecologiei.Eu tind sa cred ca va fi un razboi puternic intre agricultura ecologica si cea toxica, altfel nu o pot numi.Se prefigureaza inca de la inceputul acestui an o iritare, o zanzanie, intre lumea produselor naturiste si lumea poduselor modificate, procesate chimic, “imbunatatite” cu fel si fel de lacuri si vopsele.Cu siguranta vor fi proteste violente in intreaga lume pentru apararea valorilor naturale, vor fi procese, lupte de strada dar si o sensibilizare la nivel mondial.Un an marcat de lupta contrariilor atat la propriu cat si la figurat.Vor fi scandaluri si conflicte mediatice puternice ce vor implica atat lumea religioasa, spirituala, cat si lumea afacerilor si cea mondena.
Ne mai putem astepta la informatii soc, dezvaluiri si descoperiri uluitoare, informatii si contacte despre alte civilizatii, informatii despre univers, profetii si multe altele. Influentele se combina, atat tigrul cat si apropierea de 2012 se inmanuncheaza destul de puternic.
Nu vreau sa par prapastios sau prea intunecat in abordare, dar realitatea schimbarilor din jurul nostru nu ne mai permite sa folosim manusi pentru a ne proteja sentimentul fals de siguranta.Trebuie sa fim constienti si sa actionam ca atare in sufletul nostru.Sa ne apropiem si sa ne incredintam cu toata siguranta si increderea in Dumnezeu.Increderea totala in Dumnezeu inseamna liniste deplina, inseamana sfintenie si pentru asta trebuie castigata.La actorie in anul I faceam un exercitiu de “incredere” cu colegii.Se facea un cerc in jurul tau, cam la un metru de tine si trebuia sa te pici intr-o parte sau alta si colegii sa te prinda.Era teribil de greu pentru majoritatea dintre noi sa ne lasam total increzatori cazand pe spate sau in fata, chiar daca stiam ca cineva ne prinde si nu ne lovim.In acest fel ma gandeam ca noi nu ne lasam absolut total in mainile lui Dumnezeu.Si asta din cauza instinctului de conservar. Dumnezeu este chiar in spatele instinctului de conservare, este pragul cel mai puternic pentru om, este impotriva firii, dupa cum se spune.Va imaginati? Sa nu iti faci griji pentru absolut nimic ?Vorbesc acestea pentru o viata guvernata de rugaciune si blandete.Catre asta tre’ sa tinda omul si se pare ca e destul de greu.
Privind in felul acesta, intelegem ca influentele subtile ale acestor simboluri, cum este si tigrul de metal, nu sunt decat niste trepte de “incercare” si rampe de lansare a smereniei, rabdarii si blandetei sufletesti.
Publicat de Doru Bem

http://carareauniversului.blogspot.com/


Attached File(s) Thumbnail(s)
               
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-12-2010, 03:30 PM (This post was last modified: 03-12-2010 03:32 PM by anuk.)
Post: #3
RE: INITIERE IN ASTROLOGIE
REVLUTIA SOLARA A ROMANIEI PT 2010.....In acest articol pornim de la tema natala a Romaniei calculata pentru 24.01/05.02.1859, ora 14:41, Bucuresti. Tema revolutiei solare a Romaniei din acest an este calculata pentru 05.02.2010, ora 6:16, Bucuresti.

Momentul precis al Revolutiei solare corespunde orei lui Marte, ceea ce ne conduce din start la ideea ca tara noastra va avea un an tensionat, marcat de conflicte, agresivitate, nerabdare, porniri distructive, o anumita lipsa de echilibru, desi, sub aspect pozitiv, am putea vorbi despre curaj, initiativa, combativitate, vointa ferma ce se manifesta eficient, spirit sportiv (competitivitate, nu doar in sport), afirmare individuala, dinamism.

Ascendentul anual al Revolutiei solare e plasat in Capricorn, suprapunandu-se peste casa a 7-a natala a tarii. Este vorba despre decanul 3 al Capricornului – Capricorn-Fecioara. Putem vorbi asadar despre un an auster, in care Saturn (ce guverneaza atat Soarele, cat si Ascendentul temei anuale) se va manifesta din plin prin saracie, restrictii, restrangeri de toate felurile (de fonduri, de personal, de diverse tipuri de resurse), rigiditate, conservatorism, dificultati in a realiza schimbari profunde sau transformari reale (din cauza rezistentei indarjite pe niste pozitii, atitudini, privilegii vechi). Sub aspect pozitiv, Ascendentul anual, care primeste numai aspecte pozitive, poate genera perseverenta, rabdare, eficienta, fermitate, desi factorul politic va fi si in acest an foarte puternic si va influenta determinant toate initiativele majore din domeniul financiar, de pe piata muncii si din alte domenii.

Plasarea in casa a 7-a natala a Ascendentului anual poate sublinia o intensa activitate a Romaniei in plan diplomatic (preocuparea pentru relatiile cu alte tari, dar care sunt abordate in mod pragmatic, eficient), o influenta puternica a factorilor sindicali asupra deciziilor politico-economice, dar si posibilitatea de a obtine un anumit echilibru durabil in dialogul social (politic-patronat-sindicate-alti factori).

Guvernatorul Ascendentului anual, Saturn, aflat in Balanta, arata ca initiativele factorilor de decizie vor fi marcate de echilibru, prudenta si, chiar daca pot starni controverse, vor fi acceptate prin negocieri si compromisuri.
Mijlocul Cerului anual poate fi interpretat ca imaginea Romaniei in lume, evolutia factorului politic si a posibilitatilor de cariera. Imaginea externa a tarii se poate transforma doar partial in sens pozitiv (MC face sextil cu Mercur – buna comunicare externa, trigon cu Uranus – buna colaborare cu organizatiile internationale, dar si cuadratura cu Soarele – presedintele poate deteriora imaginea nationala prin manifestarile sale, cuadratura cu Venus – eventual perceptia ca suntem o tara saraca). Plasarea MC anual in casa a 5-a natala arata ca tara va avea un an de relativa stralucire externa, probabil prin anumite activitati artistice (succese deosebite la anumite concursuri, competitii, etc.) sau prin anumite talente ale unor copii romani. Daca vom corela MC anual in Scorpion cu Saturn in casa a 8-a anuala putem vorbi despre anumite transformari ale clasei politice (probabil reducerea numarului de parlamentari, modificarea Constitutiei, amendamente votate la referendumul din noiembrie 2009, se vor concretiza, incat unele cariere politice si nu numai se vor incheia sau vor intra intr-o turnura descendenta, defavorabila).

Este foarte interesant de remarcat ca jumatate dintre planetele temei sunt plasate in casa I anuala (Mercur, Soare, Venus, Neptun, Jupiter), indicand o puternica afirmare de sine, punere in valoare, vointa intensa, initiative, ce se vor manifesta la conationalii nostri, ca o tendinta de ansamblu. Va exista, la un moment dat, o mobilizare de masa intr-o anumita directie, sub influenta mass-media (radio, televiziune, etc.), dar cu o inspiratie mai curand nefericita, care ulterior genereaza frustrari, nefericire (Marte din Leu in opozitie cu Soarele din Varsator, din casa I). Presa va influenta puternic initiativele, actiunile factorilor de decizie (Mercur in conjunctie cu Ascendentul).

Situatia financiara a tarii este descrisa de Uranus in Pesti, in casa a 2-a anuala. Deci situatia materiala va fi relativ instabila, nesigura, influentata uneori de factori oculti sau obscuri. Presiunea unor grupuri profesionale va incerca sa forteze uneori majorari salariale sau ale altor venituri, dar cu sanse relativ scazute de succes (Uranus din Pesti in opozitie larga cu Saturn din Balanta). Acest Uranus arata limpede ca economia nationala va fi sustinuta prin fonduri internationale (FMI, Banca Europeana etc.), care pot veni cu dificultate, lent, cu unele intarzieri (opozitie Saturn).

Marte din casa a 7-a anuala indica anumite tensiuni in domeniul juridic, care se vor transa probabil prin procese in instanta. Sindicatele vor fi foarte active, agresive, vindicative si vor afisa o puternica opozitie fata de conducerea tarii. Multe actiuni vor fi doar jocuri de imagine si vor viza doar punerea in valoare, cu orice pret, a unor persoane/ personaje din domeniile amintite.

Luna in casa a 9-a anuala indica o deschidere spiritual-religioasa foarte semnificativa a romanilor in 2010, dar si posibile parasiri ale tarii (stabiliri definitive in strainatate, desi neinspirate – Luna in cadere, in Scorpion). Interesul pentru studii superioare, in general, dar si pentru domenii ca psihologia, sexologia, medicina – chirurgie, psihiatrie – pentru ocultism, magie, in particular, vor fi foarte importante.

Pluton in casa a 12-a anuala poate genera o reforma consistenta in domeniul sanitar (mai ales in ceea ce priveste spitalele). Sunt posibile transformari in domenii specifice: inchisori, centre medico-sociale, orfelinate, azile de batrani (acestea vor resimti austeritatea financiara generala). Politica tarii va fi influetata semnificativ de factori oculti, ce au importante conexiuni in domeniul financiar-bancar. Anumite reforme pot fi doar cosmetice, superficiale.

Conjunctia Nodului Nord lunar cu Ascendentul arata ca deciziile factorilor de conducere vor fi in concordanta cu directia de evolutie a Romaniei in acest moment (Nodul Nord lunar in Capricorn impinge catre detasare, intelepciune, austeritate, elevare, maturitate, profunzime, in opozitie cu anumite tendinte negative gen: lacomie, emotivitate excesiva, nationalism exagerat sau neinspirat, cantonare in sfere foarte limitate, infantilism, etc.).

Acestea sunt tendintele cele mai importante din Revolutia solara a Romaniei din acest an .

http://dialoguriastrale.home.ro/
revolutia solara in Romania


Attached File(s) Thumbnail(s)
       
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-12-2010, 06:50 PM
Post: #4
RE: INITIERE IN ASTROLOGIE
Pentru cei care nu stiu ce este o revolutie solara si sunt interesati,o mica explicatie:
Ciclul solar in jurul zodiacului dureaza un an.In fiecare an,la aceeasi data (cu 24 de ore inainte sau dupa momentul nasterii)soarele revine in aceeasi pozitie ca la nastere(aceeasi coordonata de longitudine),demarand astfel un nou ciclu.Trasarea hartii anuale in acest moment,este f utila in aprecierea evenimentelor ce vor urma in anul ce tocmai incepe.Pentru a face previziuni pentru anul care urmeaza se suprapune harta anuala peste cea natala.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-14-2010, 05:23 PM
Post: #5
RE: INITIERE IN ASTROLOGIE
Algol este steaua cu cea mai proasta reputatie de pe cer.Numele ei vine din araba veche,unde al-ghul inseamna dracul sau demonul.Ea este cunoscuta si sub denumirea de Steaua Mortii.Este o stea fixa,adica miscarea ei este f lenta,cam in 72 de ani parcurge 1 grad pe cercul zodiacal.Atunci cand apare intr-o pozitie puternica pe cer,adce violenta,inecuri,sufocari,dezastre colective(cutremure,eruptii vulcanice,incendii,furtuni,naufragii).Aceasta stea care se afla in zodia taurului va face o conjunctie stransa cu luna si va influenta negativ in special pe cei nascuti in aceasta zodie dar si pe ceilalti din semne fixe(leu,scorpion si varsator),in zilele de 19-22martie.
Despre acest aspect face referire si Mariana Cojocaru in emisiunea lui Capatos"Un show pacatos"in min21 si min 40 al inregistrarii
Inregistrarea o puteti gasi tastand-mariana.ro previziuni un show pacatos-nu stiu de ce nu pot copia link.

M-am gandit la cei nascuti in aceste zodii ca,,paza buna trece primejdia rea''.09
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-08-2010, 07:22 PM (This post was last modified: 04-08-2010 08:23 PM by adrian_nicolae.)
Post: #6
RE: INITIERE IN ASTROLOGIE
[attachment=2017]

INTRODUCERE ÎN ASTROLOGIE

SCURT ISTORIC
Astrologia europenă îşi are originile în Chaldeea, din care cauză a şi fost denumită ASTROLOGIE CHALDEEANĂ. Însă cei ce privesc Astrologia ca pe o ştiinţă iniţiatică, ce are rolul de a ajuta fiinţa umană în evoluţia spirituală, merg mult mai departe decât istoria, susţinând că Astrologia este de origine atlantă. Această teorie revoluţionară a fost confirmată şi de unii clarvăzători, printre care amintim pe renumitul Edgard Cayce. Ulterior, după scufundarea Atlantidei, Egiptul a fost locul focar al ştiinţelor spirituale de unde avem faimoasele Table de Smarald ale lui Hermes Trismegistros, el fiind considerat cel care a readus ştiinţele oculte pe planeta noastră, iar în domeniul Astrologiei a pus bazele Zodiacului Thebaic cunoscut şi sub denumirea de "Gradele Sabiene". După perioada de glorie a Egiptului ştafeta a fost preluată de iniţiaţii Imperiului Roman printre care amintim pe Manilus şi Firmicus Maternus. Între sec. V-X, arabii datorită poziţiei sociale deosebite, au adus o anumită contribuţie prin elaborarea "punctelor arbice" şi printr-o utilizare mai specială a Astrologiei în studiul alchimiei. Urmează perioda obscură a inchiziţiei în care Astrologia şi de fapt toate ştiinţele oculte au fost interzise din motivele politice ale bisericii. Cei care au sfidat dogmele şi au continuat studiul acestei ştiinţe au fost Origene, Placidus de Titus Nostradamus, Johannes Kepler, Ruggier şi apoi după secolul al XIX-lea, Max Hendel, Alain Hades, ajungând din secolul trecut până la folosirea Astrologiei în psihanaliza lui Jung şi în diferite activităţi de la NASA.

ASTROLOGIA – DEFINIRE
Denumirea de Astrologie provine de la cuvintele greceşti astron – ceea ce se traduce prin astru şi logos – ordine, raţiune cosmică, forţă mijlocitoare, cuvântare, manifestare. Deci, Astrologia reprezintă cuvântarea astrelor sau raţiunea cosmică a astrelor, sau chiar înţelepciunea astrelor.
Concepţia materialistă conform căreia Astrologia a fost demonstrată ca eronată prin descoperirile astronomiei, este de domeniul trecutului. De fapt, necesitatea astrologilor de a cunoaşte exact poziţia astrelor şi a altor aspecte ce ţin de mişcarea şi manifestarea lor au generat ulterior astronomia. Denumirea de astronomie provine de la cuvintele greceşti – astro şi nomos – nume, lege fizică. Astronomia este, deci, ştiinţa care studiează legile fizice ale astrelor. În prezent, Astrologia este considerată ştiinţa renăscută a mileniului trei, aducând o contribuţie vastă la emanciparea omului modern, putând fi aplicată în toate domeniile vieţii. Ea permite conştientizarea a ceea ce se petrece cu noi, de ce se petrece, care sunt urmările şi ce avem de învăţat din aceste experienţe.
Într-un mod eronat, o viziune superficială plasează Astrologia în aceaşi clasă cu diferite tipuri de preziceri ale viitorului, cum sunt chiromanţia, cititul în cafea, în cărţi, şi multe altele de acest gen. Trebuie înţeles că Astrologia ne ajută în primul rând să conştientizăm ceea ce suntem noi cu adevărat, exprimând calităţile şi defectele noastre, ea ne indică modalităţile cele mai eficiente de a ne corecta defectele cu ajutorul calităţilor. În primul rând, scopul Astrologiei este de a explica natura cauzală a anumitor fenomene şi stări, de a motiva apariţia lor şi de a prognoza tendinţele viitoare în funcţie de situaţiile astrale dintr-un moment dat.
Astrologia ne poate fi de folos în cel mai important aspect al existenţei noastre: cunoaşterea de sine. Astrograma sau horoscopul reprezintă o oglindă reală în care se reflectă adevărul despre noi înşine şi care ne pune faţă în faţă atât cu calităţile cu care suntem înzestraţi cât şi cu defectele şi neajunsurile cu care ne confruntăm. Din această hartă a cerului (astrogramă) putem să aflăm liniile directoare ale destinului şi care este calea cea mai eficientă pentru noi, care sunt prăpăstiile care ne ameninţă.
“Cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte Universul cu toate tainele lui” - nu este doar o inscripţie pe un templu antic, ci devine prin această ştiinţă ocultă îndemnul fundamental al existenţei şi evoluţiei fiinţei umane. Astrologia revelează ceea ce poate ajuta omul să facă paşi spre a-şi cunoaşte natura prin înţelegerea reală a propriei manifestări, atunci când se află faţă în faţă cu el însuşi, cu ceilalţi oameni, cu diferite situaţii şi stări. Trebuie să înţelegem că Astrologia nu este o cale spirituală, ci un instrument, un ajutor deosebit, de care ne putem folosi în evoluţia noastră spirituală şi materială.

ASTROLOGIA ÎN DIFERITE DOMENII DE VIAŢĂ
În acest sfârşit de secol, Astrologia a fost integrată în multe domenii de viaţă, fiind cercetată şi aplicată de către NASA pentru stabilirea compatibilităţilor angajaţilor săi, sau în Japonia unde unele firme nici nu fac angajări până ce nu studiază astrogramele noilor veniţi, iar în Germania marile companii de transport programează şoferii pentru curse în funcţie de tranzitele planetare (previziunile individuale), astfel numărul accidentelor a scăzut cu 85% - şi acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante aplicaţii. De asemenea, Astrologia este implicată şi în politică, în probleme socio-administrative, în analiza diferitelor conjuncturi economice, în evidenţierea imaginii personalităţilor publice, a vedetelor.
Astrologia, ca ştiinţă umană, completează într-un mod deosebit psihologia şi psihanaliza. De exemplu C. G. Jung a realizat sute de astrograme pentru a găsi răspunsuri cauzale în studiile lui. Asocierea Astrologiei cu Psihologia poate aduce celei de-a doua un beneficiu imens. Ţinând seama de modul de evoluţie a planetelor, psihologul poate să prevadă şi astfel să prevină o eventuală situaţie dificilă a pacientului său, pregătindu-l să o înfrunte. De asemenea, prin studiul hărţii natale sau cu ajutorul unui astrolog, psihologul reuşeşte să-şi înţeleagă mai bine pacientul şi să-l ajute pentru ca acesta să-şi descopere şi să-şi folosească potenţialurile.
Această nouă perspectivă asupra propriei persoane, pe care Astrologia ne-o oferă, ne ajută să ne abordăm problemele cu o mai mare maturitate şi responsabilitate, deoarece, atunci când suntem preveniţi, problema este pe jumătate rezolvată. Astfel, treptat, viaţa noastră se umple de armonie şi succes, iar noi devenim adevărate modele petru ceilalţi. Ajutorul pe care psihologia îl poate primi din partea Astrologiei nu se rezumă numai la cazuri individuale, aplicaţii pot fi găsite şi în alte ramuri ale psihologiei cum ar fi psihologia socială sau psihologia economică.

ASTROLOGIA ŞI HOROSCOAPELE
În zilele noastre horoscoapele au inundat ziarele, revistele, posturile de radio şi televiziune, însă de cele mai multe ori ceea ce se prezice pentru o anumită zodie nu este adevărat, fiindcă acest tip de analiză ia în considerare doar o mică parte (poziţia Soarelui) din ceea ce constituie analiza completă şi exactă a astrogramei propriu-zise. Dincolo de zodia în care ne-am născut – caracterizată de pozitionarea Soarelui – o importanţă mare au şi celelalte planete precum şi alte elemente componente ale astrogramei. Pentru a întocmi o astfel de hartă este necesar să cunoaştem nu doar ziua, luna şi anul naşterii, ci şi ora şi locul naşterii. Doar prin aceste date se poate obţine un răspuns plauzibil, altfel totul rămâne cu un caracter general, cu o veridicitate de aproximativ 10%. Mai există horoscoape ce analizează fiecare zodie prin trei decade unde procentajul de adevăr poate creşte pâna la 25 %.
O concluzie reală se poate trage doar prin analiza completă a hărţii natale (situaţia cerului în momentul naşterii), sau prin raportarea acesteia la poziţionarea astrelor pe cer pentru un anumit moment dat, dacă vrem să facem previziuni.

ASTROLOGIA ÎN TRADIŢIA PO39
Tradiţia po39ră mai păstrează şi în zilele noastre câteva fărâme din înţelepciunea strămoşilor, în viziunea cărora semănatul, aratul, culesul se asociau cu anumite perioade lunare (ciclurile Lunii) - marcate chiar de sărbători. Pe de altă parte se ştia că în perioada de Lună Plină nu este bine să începi acţiuni şi să faci planuri, iar începerea tratamentelor medicale, căsătoriile etc, se realizau după anumite datini, în anumite perioade astrologice favorabile. Chiar dacă, doar învăţaţii sau preoţii (cum erau şi cei aparţinând culturii dacice) cunoşteau ştiinţa astrelor, oamenii simpli aplicau aceste concepte fiindcă în decursul timpului acestea şi-au demonstrat eficienţa şi veridicitatea; “să fie într-un ceas bun” – spuneau bătrânii noştri, ce caracteriza tocmai un astfel de moment.
Omul zilelor noastre, din păcate nu are timp pentru a ţine cont de aceste cicluri şi de multe ori, datorită ignoranţei trece cu vederea învăţăturile inspirate din experienţa înţelepţilor, a acelor oameni care studiau ritmurile naturii. Mulţi au înţeles deja eficienţa Astrologiei şi au recunoscut-o ca ştiinţă, însă neîncrederea, superficialitatea, superstiţiile şi caracterul comercial indus de mass media, au făcut ca această ştiinţă să fie identificată cu penibilele horoscoape publicate, devenind doar o lectură distractivă şi fantasmagorică.
Aplicarea pozitivă a Astrologiei în viaţa cotidiană, poate să transforme într-un mod cert orice tendinţă negativă, deschizând fiinţa spre universuri nebănuite ce se află bine ascunse în subconştientul nostru. Astrologia înţeleasă şi aplicată corect va direcţiona pe cel care o practică spre trăiri profunde, armonie morală şi etică. El va înţelege legile destinului şi va recunoaşte într-un mod clar că rezultatele faptelor, indiferent de natura lor, nu vor întârzia să apară. Graţie legii cauzei şi efectului şi legii rezonanţei, va percepe totul dintr-un alt unghi de vedere, din prisma creaţiei, menţinerii şi resorbţiei - ce sunt concepte fundamentale în căutarea adevăratei noastre naturi.
În concluzie, trebuie să înţelegem că Astrologia NU este un mijloc de a ghici viitorul, ci este o ştiinţă care studiază ciclurile, raporturile, conjuncturile astrale ce permit determinarea anumitor probabilităţi de desfăşurare a evenimentelor şi predispoziţii faţă de care fiinţa umană este receptivă. Şi să nu uităm că astrele conduc oamenii, dar înţeleptul este întotdeauna mai presus decât astrele. El ştie să se folosească de conjuncturile existente pentru a cunoaşte, a învăţa, a înţelege, a evolua, reuşind, astfel, să-şi atingă cu uşurinţă scopurile. Astrologul va observa resorturile ascunse care au pregătit transformările radicale din viaţa omului şi va înţelege că în acestă lume nimic nu este întâmplător, că nu există vreo formă de manifestare care să nu se supună legilor Universale.
DOMENIILE DE APLICARE ALE ASTROLOGIEI

Eficienţa Astrologiei se concretizează prin posibilitatea aplicării ei în toate domeniile vieţii. Mai ales în zilele noastre, informaţia a devenit punctul forte al fiecărei acţiuni. Cea mai mare parte a oamenilor nu reuşesc să se integreze natural într-o acţiune, pierzând aceea “simplitate înţeleaptă” despre care vorbesc bătrânii noştri. În această direcţie, Astrologia facilitează foarte mult înţelegerea unui anumit lucru, fenomen, stare, prin interpretarea tendinţelor interioare şi exterioare legate de aceste aspecte. Explicaţiile date de Astrologie nu se bazează pe ghicit, bănuieli, presupuneri, ci sunt certitudini ce rezultă din conjuncturile astrale “traduse în cuvinte” de către astrolog.
Astfel, integrarea Astrologiei în viaţa de zi cu zi aduce mărirea eficienţei acţiunilor noastre, în primul rând prin cunoaşterea aptitudinilor, calităţilor, iar în al doilea rând prin modalităţile concrete prin care se pot rezolva diferitele dezechilibre. Şi bineînţeles din moment ce astrele au o anumită influenţă asupra noastră, poate fi chiar o şansă ca, folosindu-ne de aceste influenţe să fim mai eficienţi şi să evoluăm mult mai repede.
Domeniile de aplicare ale Astrologiei încep, de la CUNOAŞTEREA PROPRIEI NOASTRE PERSONALITĂŢI, ce se evidenţiază prin conştientizarea adevăratei noastre naturi. Astrologia ne pune faţă în faţă cu noi înşine, cu toate calităţile, aptitudinile dar şi cu defectele şi slăbiciunile noastre - motive evidente pentru a ne transforma, trezind în fiinţa noastră puterea, voinţa, încrederea în sine, curajul, fermitatea, perseverenţa, atenţia, discernământul, dar şi sensibilitatea, dragostea, bunul simţ, compasiunea, altruismul, înţelegerea etc. Astrologia ne ajută să observăm mult mai repede anumite defecte, frici, lipsuri, prejudecăţi şi astfel să nu mai fie cazul de a învăţa din zeci de experienţe pentru a înţelege ceva esenţial, când prin descifrarea hărţii natale putem conştientiza ceea ce suntem cu adevărat şi cum să înlăturăm aceste probleme. Acesta reprezintă, de fapt, primul motiv al îndemnului spre autocunoaştere, îndemn de a fi cu adevărat noi înşine oriunde şi în orice situaţie.
EDUCAŢIA ŞI PLANUL PROFESIONAL. Primele învăţături pe care le primeşte un copil se vor impregna adânc în subconştientul acestuia, determinând într-un mod direct dezvoltarea personalităţii şi formarea caracterului său. Sistemul educaţional este un plan deosebit de fragil, fiindcă e nevoie de multă răbdare şi înţelegere pentru a îndruma pe cineva în conformitate cu calităţile, aptitudinile, dorinţele şi idealurile sale. Sunt multe cazuri în care părinţii obligă copiii să urmeze o anumită şcoală, carieră, căsătorie, fără să ţină cont de starea interioară a acestora. Copiii, fiind foarte receptivi la informaţiile din exterior, până la o anumita vârstă (în funcţie de dezvoltarea personalităţii lor), se vor adapta la cerinţele educaţionale impuse. Însă, mai târziu ei vor dori să experimenteze singuri, vor avea nevoie de o mai mare libertate şi de multe ori, într-un mod secret, vor tinde spre spre ţeluri ascunse, departe de voinţa părinţilor. În această situaţie Astrologia oferă un ajutor deosebit, deoarece ne revelează adevăratele noastre aspiraţii. Ne dă indicaţii asupra dorinţelor tânărului, ce fel de jocuri i se potrivesc, ce este mai constructiv pentru el, cum să-şi depăşească timiditatea, inhibiţiile, ce tip de şcoală să urmeze, cum poate învăţa mai bine, iar mai târziu spre ce profesiune să se orienteze.
Nu de puţine ori, în viaţa unui om apar dorinţe de neînţeles. Brusc vrea să-şi schimbe cariera, să facă altceva decât în mod normal, iar aceste tendinţe sunt legate ori de dorinţe vechi (de multe ori subconştiente), ce au fost refulate ani şi ani de zile, ori de ieşiri spontane, inspirate din dorinţa de afirmare, de impunere, de transformare. Prin studiul astrologiei previzionale se poate determina ce a împins omul spre asemenea schimbări, dacă acestea sunt favorabile sau nu şi dacă sunt în armonie cu adevărata lui natură.
LATURA FINANCIARĂ. Astrologia nu va revela niciodată cifrele câştigătoare de la loto, sau numărul câştigător de la curse, însă dă anumite predispoziţii în ceea ce priveşte reuşita sau eşecul, dacă e avantajos să investim, când să semnăm contractele, dacă partenerul de afaceri prezintă siguranţă şi astfel să determinăm dacă acţiunea pe care urmează să o demarăm va fi eficientă sau nu. La nivel individualAstrologia indică modalităţi prin care putem să ne echilibrăm planul financiar, dacă urmăm chemarea reală din interiorul nostru. Aceasta va duce de fapt, la armonizarea dorinţelor exterioare cu aspiraţiile noastre lăuntrice cele mai ascunse. Întotdeauna reuşita în plan spiritual şi material se va baza pe orientarea pozitivă a voinţei – încrederea că ceea ce ne-am propus, se va realiza, indiferent de obstacolele pe care le întâmpinăm. În această direcţie, un mare înţelept spunea: “ca să reuşim, trebuie în primul rând să vrem cu adevărat şi niciodată să nu ne îndoim de reuşita acţiunilor noastre”.
SĂNĂTATEA reprezintă un domeniu foarte bine structurat în Astrologie. Hipocrate spunea că “un medic fără cunoştere astrologică nu are dreptul să se numească el însuşi medic” – ceea ce indică legătura strânsă dintre Medicină şi Astrologie încă din vremuri străvechi. Fiecare planetă şi zodie este în corespondenţă cu o anumită parte a corpului uman, iar afectarea planetelor din astrogramă poate indica motivaţiile cauzale ale dezechilibrelor structurii umane. Studiind harta natală a unei persoane putem determina modalităţile cele mai eficiente (remediul) pentru a înlătura aceste dezechilibre. Astrologia indică şi momentele cele mai bune pentru a realiza o operaţie chirurgicală, pentru începerea tratamentelor şi ne avertizează când suntem predispuşi la anumite boli sau la stări de devitalizare.
PLANUL RELAŢIONAL. Astrologia relaţională reliefează tot ce se leagă de activităţile interumane, de comunicare, de interdependenţe, şi bineînţeles de dragoste. Orice relaţie ştim că se bazează pe două aspecte principale: asemănăre şi complementaritate. Există trei niveluri elementare de studiu prin care Astrologia înglobează latura relaţională: fizic – înfăţişare, comportament, exprimare, senzualitate, charismă; emoţional – ceea ce caracterizează senzaţiile, trăirile, stările interioare, permiţând conştientizarea bărbatului interior, respectiv a femeii interioare, tendinţele subconştiente, gândurile ascunse, mental şi spiritual – pune în valoare latura superioară a relaţiilor dintre oameni, însă acest plan devine activ atunci când se urmăreşte într-un mod sincer transformarea problemelor ce apar, în echilibru şi fericire. Spiritualul există în fiecare relaţie doar că de multe ori nu îl conştientizăm sau nu-i dăm importanţa cuvenită, iar datorită orgoliilor, a pretenţiilor care apar în diferite situaţii, gândirea raţională, materialistă tinde să acopere din ce în ce mai mult aceste valori spirituale, subminând expresia înălţătoare a iubirii. Fiecare cuplu care va reuşi să înţeleagă importanţa integrării spirituale şi va da, astfel, prioritate trăirilor sufleteşti va reuşi mult mai uşor să depăşească dizarmoniile existente.
ANALIZA KARMICĂ. Reprezintă un domeniu foarte special al Astrologiei deoarece pentru explicarea unei conjuncturi se merge până la studiul erorilor din vieţile trecute. Această formă de analiză dă răspuns cauzal la toate evenimentele actuale, bazându-se pe legea cauzei şi efectului, adică pe faptul că orice eveniment fie pozitiv, fie negativ va avea o repercursiune în viitor. Astfel, dacă mai demult am făcut un rău, acum trebuie să suportăm consecinţele, iar dacă am făcut o faptă bună ne vom bucura de bunăstare şi împlinire. Astrologia karmică arată unde am greşit, ce am greşit, de ce am greşit şi ne ajută să învăţăm din aceste greşeli pentru a nu le repeta din nou. De asemenea, indică modalităţile concrete de învăţare şi depăşire ale lecţiilor karmice, revelându-ne calea cea mai sigură şi mai rapidă pe care trebuie să mergem pentru a evolua spiritual. Este partea cea mai grea a astrologiei fiindcă valabilitatea interpretării nu se poate verifica decât prin clarviziune. Se recomandă abordarea cu foarte mare atenţie a acestui domeniu, doar după ce deţinem un foarte bun control asupra astrologiei natale şi previzionale.

BIBLIOGRAFIE selectivă a cărţilor editate în România


1. Ed. Horus – Ajută-ţi destinul
2. Ed. Govinda – Medicina Astrelor
3. Adrian Cotrobescu – Astrologia practică - 3 vol.
4. Adrian Cotrobescu – Zodiacul Solar
5. Alexandu Nicolici – Astrologia natală
6. Alexandu Nicolici – Astrologia, ştiinţa ezoterică
7. Armand Constantinescu – Cer şi destin
8. Armand Constantinescu – Tratat de Astrologie
9. Barbault Andre – Zodiac
10. Dan Ciupercă – Astrologia în Noua Eră
11. Dan Ciupercă – Efemeride 1940 - 2010
12. Dane Rudhyar – Astrologia Personalităţii
13. Dorian Green – Zodiac Universal
14. Ed. Horus – Astrologia Lunară
15. Ed. Horus – Dictionar de Astrologie
16. Elisabeth Haich – Iniţierea
17. Gabriel Mihailovici – ABC-ul astrologiei 3 vol.
18. Gabriel Mihailovici – Astrologie practică
19. Georgiana Dăneţ – Femeia şi Astrele
20. Harish Johari – Numerologia Tantrica
21. J. Chevalier, Alain G. – Dictionar de simboluri
22. Jean-Paul Jues – Caracterologia
23. Johanna P, Thomas P – Puterea Lunii
24. Katy Maler – Astromariajul
25. Sorin Bratoveanu – Astrologia Karmică
26. Steru A. – Astrologia pentru toţi.
27. Theo Montera – Tratat de astrologie medicală
28. C.G.Jung – Psihanaliză şi astrologie
Astrologia este un sistem prin care legam modele de comportament al psihicului uman cu planetele Sistemului
Solar. Partea "filosofica" a astrologiei este bazata pe întelegerea faptului ca viata este ca un ciclu fara sfârsit, ca
modelele vietii individuale sunt corelate cu ciclurile din cosmos. Doua concepte sunt legate - principiul "precum
în cer asa si pe pamânt", altfel spus ciclurile planetelor ne conecteaza pentru a scoate la lumina modelele în
viata individuala. Daca întelegem principiile ciclurilor cosmice atunci putem întelege principiile ciclurilor umane.
Astrologia poate fi folosita pentru a ne întelege atât propria natura cât si pe cea a altora. La un nivel diferit
astrologia se poate folosi pentru a prevede timpul probabil, pentru a raspunde la întrebari directe, pentru a
decide timpul potrivit pentru a face un anumit lucru, sau pentru a avea o întelegere adânca a modelelor
psihologic, spiritual, emotional si psihic a oamenilor la nivel individual sau colectiv.
Factorul comun al tuturor acestor cai este legatura omului cu universul, cu ciclurile si modelele lui. Astrologia
descrie viata însasi. Aplicatiile ei sunt holistice.
Planetele reprezinta simbolic surse de energie sau modele de comportament psihologice. Planetele sunt 'reale' -
ele au masa si orbiteaza Soarele. Totusi în astrologie ele au un sens simbolic. Noi numim Soarele si Luna
'planete' cu toate ca stim ca nu este corect din punct de vedere stiintific. Alt termen al Soarelui si Lunii este
'Luminarii', deoarece ele sunt o sursa de lumina.
Planetele în astrologie sunt Luna, Soarele, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto.
Planetele orbiteaza in jurul Soarelui. Cu cât planeta este la distanta mai mare fata de acesta cu atât îi ia mai
mult timp pentru a realiza o rotatie completa în jurul Soarelui. Mercur orbiteaza în jurul Soarelui in 88 de zile, pe
când Uranus în 84 de ani. Veti avea nevoie sa va familiarizati cu ciclul fiecarei planete.
- Luna are nevoie de 29 de zile pentru un ciclu prin tot zodiacul,
- Soarele are nevoie de aproximativ un an,
- Mercur are nevoie de aproximativ 88 de zile,
- Venus are nevoie de aproximativ 225 de zile,
- Marte are nevoie de aproape 2 ani,
- Jupiter are nevoie de aproape 12 ani,
- Saturn are nevoie de aproape 29 de ani,
- Uranus are nevoie de aproape 84 de ani,
- Neptun are nevoie de 165 de ani,
- Pluto are nevoie de aproape 248 de ani.
Planetele determina cai sau modele specifice de comportament si prin aceasta si oamenii, vietile si
comportamentul lor se schimba. Unele schimbari apar brusc, altele mult mai lent.
Planetele "Constiinta" sunt cele mai apropiate de Soare si acestea sunt: Mercur, Venus, Luna si Marte. Ele mai
sunt numite si 'Planetele Terestre' deoarece sunt apropiate de Pamânt.
'Planetele Externe' sunt mult la distanta fata de Soare - acestea sunt Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto.
Ele mai sunt numite si 'Planetele Joviene' de catre astronomi deoarece ele sunt localizate in fata sau în spatele
orbitei lui Jupiter.
Din punct de vedere astrologic, planetele ‘Constiinta’ sunt considerate planete personale, Jupiter si Saturn sunt
considerate 'planete sociale', pe când Uranus, Neptun si Pluto sunt considerate 'planete transpersonale'.
Vom reflecta mai mult asupra acestor termeni mai târziu în acest curs. În cosmos mai sunt si alte corpuri ceresti
dar planetele sunt cele mai importante din punct de vedere al abordarii astrologice.
SIMBOLISTICA PLANETELOR
PLANETELE PERSONALE
Soarele exprima identitatea personala si personalitatea. Reprezinta realitatea sinelui, esenta verbului a fi si vitalitatea
vietii. Prin Soare noi exprimam propria noastra individualitate într-o forma creativa. Simbolizeaza expresia vietii, felul cum ne
prezentam în lume.
Cunoscându-ne felul nostru de a fi suntem capabili sa ne gasim locul special în lume, aceasta fiind cea mai puternica forta a
psihicului uman. Oamenii doresc sa se exprime în lume într-un mod individual si personal. Prin intermediul Soarelui noi ne
personalizam experientele, pentru ca avem un sens al constiintei "Eu". Acesta determina ce este mai important în fiecare dintre
noi. De aceea Soarele este realitatea noastra pe care este posibil sa o întelegem superficial.
Luna exprima instinctele noastre, reactiile obisnuite, reactiile emotionale si subconstientul. Prin Luna noi exprimam
principiul nevoii, nevoia de siguranta si securitate în relatii. Luna reprezinta partea reflexiva a personalitatii, care conduce la
dezvoltare si la abilitatea de adaptare psihologica la schimbari. Reprezinta natura copilaroasa din noi atunci când suntem
vulnerabili si depindem de altii din punct de vedere al sigurantei, al caldurii si al hranei. Toanele, bune si rele sunt toate parte a
dinamicii induse de Luna.
Mercur reprezinta gândirea, învatatul si capacitatile de comunicare. Împarte capacitatea de a rationa, a imagina, si
identificarea mentala cu lumea. Reprezinta abilitatea noastra de a teoretiza cât si cea de a pune în practica. Conduce mutatiile
psihice, învatarea de abilitati, dexteritate mentala si psihica. Aceasta planeta reprezinta dorinta de a folosi abilitatile verbale,
mentale si de negociere pentru a ne exprima imaginativ sau real. Guverneaza toate formele de comunicare. Mobilitatea fizica
este de asemenea aratata de Mercur si în acest mod planeta leaga sanatatea corpului si a mintii. Principul planetei este
'schimbul'. Legatura între gând si gura este functia lui Mercur. Ca un mesager, functia lui este dubla - duce informatii la si
dinspre minte, este un constant flux de impresii, fapte, motive, experiente senzoriale, si analizeaza aceste informatii.
Venus reprezinta placerea, bucuria relatiilor, dragostea si grija fata de altul. Ne ajuta sa decidem ceea ce este important
pentru binele si fericirea noastra si a celor apropiati si ceea ce este irelevant. Ne da îndemnul de a cauta companie si dragoste,
de a ne simti bine în pielea noastra, deci are legatura cu respectul de sine.Venus este dorinta din subconstient de a ne unii cu
altii, si este vointa noastra de a coopera. Ne ajuta sa ne bucuram si ne aduce placeri - estetice cât si fizice. Nu este o sursa
mare de energie, dar este indispensabila pentru a relationa.
Marte reprezinta energia folosita pentru a ne afirma, de a lupta pentru ceea ce dorim sa realizam si a lua decizii.
Cuvântul care defineste Marte este 'actiunea'. Este motorul abilitatii de a face fata provocarilor, de a lua initiativa, de a folosi
forta si de a face efort, de a rezista defensiv sau ofensiv. Ne îndeamna sa fim competenti - de a ne juca sansa. Îndrazneala,
curajul, si conduita sunt legate de Marte. Reprezinta însasi vointa si expresia propriului ego. Marte poate exprima de asemenea
furia, frustrarea si mânia, deci este primitiv, o energie instinctiva. Ne împuterniceste sa fim îndrazneti în tot ceea ce facem, dar
nu are prea mult de-a face cu tactul si diplomatia.
PLANETELE SOCIALE
Jupiter - Aceasta planeta este energia folosita pentru dezvoltare, crestere si explorare a unui scop mai înalt în viata,
de a provoca regulile existente în societate. Reprezinta abilitatea de a stabili propriile limite etice, morale si legale si de a
dobândi un nivel mai înalt de întelepciune, educatie, putere si experienta. În propria extindere ne largim orizonturile, de
asemenea exprima dorinta de a trece dincolo de ceea ce este cunoscut - prin calatorii, filozofie, si extinderea experientelor
vietii pâna la ultima frontiera si dincolo de ea. Jupiter ne face capabili de a ne dezvolta dincolo de granitele stabilite de norme
familiare sau sociale, de a ne dezvolta si de a înflorii. Deoarece acesta este un impuls vital, similar din anumite puncte de
vedere cu cel al Soarelui si al lui Marte, ne da de asemenea impulsul de a ne întinde prea mult, de a ne amplifica si ne exagera
limitele. Dar chiar si asa, noi crestem în întelepciune si prosperam prin folosirea puterii acestei planete.
Saturn este energia comprimata a disciplinei, limitarii si structurii. Ne împuterniceste în aplicarea unor obiceiuri si ne
ofera dorinta si abilitatea de a deveni maturi prin trairea vietii în conformitate cu anumite reguli si paradigme. Este legata de
familie si de sentimentul de securitate si traditie.
Saturn are si o influenta negativa, ca toate planetele de altfel, deoarece în dorinta de a stabili standarde în functie timp si
ierarhii, ne poate face teama de schimbare si inhibati, dezvoltând conservatorismul. Folosim acest model planetar în a stabili
rutine si scopuri confortabile, asta pentru a balansa dorinta de expansiune a lui Jupiter. Aceasta este o parte din noi mai
degraba refractara decât revolutionara, si ne da capacitatea de a construi structuri solide în viata care ne permit sa prosperam
printr-o viata rezervata si temperata.
Ambitiile si scopurile care sunt stabilite prin Saturn sunt de obicei accesibile dar cer o munca grea, înceata si de multe ori
laborioasa în aplicarea de rutine si standarde. Planeta poate induce pesimism.
PLANETELE TRANSPERSONALE
Uranus ofera imboldul de a schimba lucrurile radical - câteodata chiar într-un mod violent. Exprima vointa si dorinta de a
deranja status quo-ul prin zdruncinarea normelor societatii. Ca o planeta externa, orbita acestei planete sta în fiecare semn
zodiacal aproximativ câte 7 ani, asa ca multi oameni nascuti în acei sapte ani au aceasta planeta în acelasi semn. Astrologii
privesc acest fenomen ca o energie generationala sau colectiva, si este bine cunoscut partea rebela a naturii noastre, adesea
exprimata în acelasi fel cu semenii nostri. Ne conduce în cautarea altor semeni unici si este modelul pe care noi îl consideram
perfect prin provocarea si desavârsirea din prezent, spre idei futuriste. Aceasta este partea din noi care progresista, inventiva si
nesubordonata. Partea negativa a planetei este ca manifesta instabilitate, socuri, reactii nervoase si gândire haotica. Dar în
acelasi timp ne poate face inspirati, reformatori, dar si nerealisti si ciudati. Creeaza dorinta pentru emotii si pentru schimbare
prin a fii excentric, pervers, original si scânteietor.
Neptun este visator, amagitor si imaginativ, reprezinta partea evaziva a naturii umane. Este un model pentru a simti
ceea ce este intangibil, romantic, magic si mistic, altruist si îndragostit neconditionat, dar poate fi si exprimarea sentimentului
de victima, trairea într-o lume a fantasticului, evitând realitatea. Ne da capacitatea de a juca, de a crea iluzii, de a-si exprima
energia prin muzica, arta, spiritualitate si imaginatie. Aceasta planeta ne confera capacitatea de a ne deplasa în constiinta, de a
exprima idei si viziuni, si este un model de generatie, stationând 14 ani în fiecare semn. Duce la tendinte de evadare,
comportament patimas si hipersensibilitate emotionala. Ne da capacitatea de a face fata sau de a ne schimba prin
transcenderea dificultatilor vietii, capacitatea acceptarii subtile ca nu avem parte întotdeauna de ceea ce credem ca meritam, si
ne îmbiba cu credinta ca avem un scop mai înalt în viata si îl vom obtine prin credinta. Aduce fervoarea religioasa, credinta întro
forta superioara si adesea proeminent în aceia care au tendinte de mediumi sau clarvazatori.
Pluton este motorul transformarii, a schimbarii totale si întelegerea celor mai adânci, întunecate parti ale sinelui. Ne
îndeamna sa fim distructivi, dar si de a aduce o reforma pozitiva si schimbari definitive. Ne conecteaza cu cea mai adânca,
subconstienta parte a personalitatii, si pe tarâmurile subconstientului colectiv, asa ca prin Pluton ne putem curata prin fluxul
curentului al schimbarii colective. Aceasta apare aparent prin moarte si distrugere dar acolo exista o parte din noi care este
inevitabil atrasa de partea mai întunecoasa a umanitatii, de aceea este adesea experimentata ca un imbold de a investiga si de
a descoperi problemele complexe ale conditiei umane. O putem numi ca un impuls de a schimba viata ca în ceva cu totul nou
prin distrugerea completa a vechilor obiceiuri, a vechilor relatii, a vechilor apartenente, ca un efect al renasterii a unei parti din
psihicului. Reprezinta fascinatia noastra fata de rau si fortele întunecate, dar este o întelegere instinctiva ca libertatea este
cunoscuta prin eliminarea acelor parti din noi însine care ne leaga prea mult de partea materiala a vietii. Astfel, ea reprezinta
cea mai înalta si cea mai adânca forma a mortii si renasterii spre o dimensiune spirituala. Ea poate evoca violenta si pasiuni
puternice în oameni si ca energie colectiva poate avea un efect de masa mai mult decât la nivel personal.

DESCRIEREA ELEMENTELOR
PREZENTAREA ELEMENTELOR
Când spunem ca o planeta este într-un anumit semn zodiacal, aceasta ne informeaza despre pozitia ei în zodiac. Planeta îsi va
exprima influenta diferit în functie de semnul din zodiac unde se afla, unul dintre motivele acestui fapt reprezentându-l
elementele.
Ce sunt elementele? Ele sunt materia bruta din care este facuta viata. Exista patru elemente folosite în astrologie - Focul,
Pamântul, Aerul si Apa - ele sunt folosite pentru a descrie caracteristicile semnelor zodiacale. Astfel, exista Semne de Foc,
Semne de Pamânt, Semne de Aer si Semne de Apa.
Imagineaza-ti ca caldura si vitalitatea Focului - exprima energie si poate sa scape de sub control. Ne încalzeste iarna si fara el
nu am avea lumina. Focul poate distruge -o mica scânteie poate deveni un incendiu nestapânit - dar în acelasi timp reprezinta
combustibilul pe care ne bazam pentru confortul de fiecare zi în viata. Chiar si un incendiu poate crea conditiile în care noi
seminte pot rasari si acesta este spiritul focului: emergenta si vitalitate. Noi preparam mâncarea cu foc, transformând
alimentele într-o forma gustoasa, ne încalzim cu el în asa fel încât ne protejeaza de frigul iernii. Semnele care sunt legate de
elementul Foc au calitati comune - energie, lumina, vitalitate. Aceste semne sunt Berbecul, Leul si Sagetatorul.
Acum gânditi-va la Pamânt. El este stabil, ferm, nu se misca decât în cazul alunecarilor de teren. Reprezinta ceva pe care noi
ne bazam pentru confort, hrana si securitate. Fara el noi nu am avea pe ce sa mergem - nu am avea soluri fertile si nici munti.
Atâta timp cât apare la suprafata pentru a fi de nemiscat, dedesubt exista fertilitate si organismele pamântului transforma
lucrurile în descompunere în hrana pentru plante. Deci reprezinta partea organica din noi, corpul, permanent în crestere,
rezistent împotriva atacurilor tuturor amenintarilor. Folosim pamântul pentru a construi structuri care ne permit sa ne
adapostim si ne ofera o paleta larga de reliefuri de la pasuni întinse pâna la cele mai înalte vârfuri muntoase. Semnele care
sunt legate de elementul Pamânt au calitati comune - rezistenta, stabilitate, conservare si fertilitate. Aceste semne sunt Taurul,
Fecioara si Capricornul.
Aerul personifica calitatea miscarii si cea a schimbarii. Este o miscare constanta, pornind de la o adiere si ajungând pâna la o
tornada. Îl folosim pentru a respira, îl putem simti în vântul care bate printre copaci, sau în norii care se misca pe cer, îl auzim
în mesajele care strabat continente în undele sonore, dar nu îl putem pipai, deoarece nu este solid. Cu aerul exista un sens al
circulatiei si miscarii, nevazut dar reprezentând o energie vitala a vietii. Fara el nu ar exista spatiul în care ne miscam, nici un
schimb de idei si emotii. Aerul este legat de intelect si de capacitatea noastra de a articula idei, dar o data schimbat facut, aerul
se misca pentru a crea noi concepte. Semnele de aer au calitati comune - miscare, spatiu si schimb. Semnele de aer sunt
Gemenii, Balanta si Varsatorul.
Apa este fluida, se poate misca cu o forta uriasa sau sa înghete. Miscarile ei pot fi relaxante, mistice sau emotionale, dar este
si capabila de distrugere sau de erodare a pamântului. Nu o putem retine deoarece o pierdem printre degete. Îsi gaseste
propriile cai si forme de exprimare, de la un izvor pâna la ocean - cade sub forma de ploaie pentru a hrani pamântul uscat. Îsi
are propria muzica si personifica calitatile pacii, furiei, armoniei si furtunii - toate exprimate emotional de catre oameni. Tot ce
este apa este intangibil - noi nu putem scruta adâncurile, chiar daca îsi schimba forma sau ritmul. Ea suporta la nesfârsit
nenumarate creaturi, de la imensa balena pâna la cel mai neînsemnat plancton, si forta emotionala poate fii la fel de imensa
sau la fel de timida ca si aceste creaturi. Toate semnele de apa personifica principiile emotionale, ale schimbarii si ale puterii
ascunse. Semnele de apa sunt Racul, Scorpionul si Pestii.
PLANETE ÎN SEMNELE DE PÂMÂNT
Aici planetele îsi exprima energia într-un mod realist, material si terestru. Ele opereaza cu practicalitatea care este conectata
cu fizicul, cu sanatatea si cu bunastarea, pentru a atrage securitatea sau zona confortabila a vietii. Pâmântul tine si ofera forma
spiritului nostru într-o dimensiune fizica. Este felul de a fi organic, durabilitatea, prudenta, gesturi ponderate si premeditate,
rezistenta la schimbare, si confortul monotoniei. Planeta în pamânt leaga persoana de realitatea vietii structurate si a unui
confort latent care determina structuri. Negativ, el poate induce ca energia sa duca la stagnare sau dezmembrare, sufocare
prin abuz.
PLANETELE ÎN SEMNELE DE AER
Când planetele sunt într-un semn de aer, ele sunt mai putin personale si mai mult intelectualizate în expresia lor. Principiile
aerului sunt rationalul si abstractul, creând un echilibru între posibil si imposibil si creând capacitatea de trecere a energiei de la
personalitatea spre univers. Aerul trece dincolo de scopul material, el transcende pamântescul si nu este limitat de granite, sau
de vreo directie anume. Planeta va opera într-un mod speculativ, într-un mod detasat si ipotetic. Directia planetei presupune
legatura cu expresia intelectuala a constiintei, dar separa de asemenea foarte clar sentimentul, în asa fel încât nu va fii în stare
sa transmita aceste sentimente.
PLANETE ÎN SEMNELE DE FOC
Focul prinde spiritul vital al sinelui si îl exprima în viata constienta. Este un flux spontan de energie dinamica care este plina de
vointa si intentionata. Poate veni ca un izvor linistit sau ca un vulcan care inspira individul forta auto-motivanta. Expresia
planetei poate fi imprudenta si va forta individul la miscare si actiune constante. Planeta induce o natura plina de dorinte, catre
aventura, catre nazuinta creativa, si cu cât este mai constienta cu atât da capacitatea de animus, sau de principiu masculin.
Duce la initiativa si la provocari si da capacitatea de a lupta cu demonii din interior sau din exterior într-un mod curajos si eroic,
adesea aratând forta care este dincolo de dilemele curente. Planetele cheama la arme, la dorinta de a lua initiativa si de a
experimenta vitalitatea si a da sens intentiei.
PLANETE ÎN SEMNELE DE APA
Acest element este poate cel mai patrunzator dintre toate celelalte, deoarece este compatibil cu elementul eteric. Viata are o
varietate de experiente intangibile, subtile care ne influenteaza fara sa fie evidente. O planeta în acest element este stapânita,
chiar si cele mai active planete ca Jupiter devin orientate catre interior. Acest fapt nu este întotdeauna confortabil. Planetele în
acest element devin mai emotionale în expresie, întelesul si energia lor sunt adesea greu de definit. Planeta pare sa piarda din
forma si din aspect. Energiile planetei lucreaza întotdeauna prin sentimente si simturi, decât prin intelect. Ele sunt puternice în
capacitatea lor de a aduce sensibilitatea în viata. Ele opereaza într-un mod subtil - pline de posibilitati dar dificil de a le pune în
miscare. Normal simturile sunt conditionate si reglate prin acest element si astfel planeta poate fii si ea conditionata de factori
emotionali.
PLANETELE GUVERNATOARE
Asa cum semnele apartin de un element sau altul, tot asa fiecare semn este dominat de una din planete. Planeta guvernatoare
a unui semn modifica modul în care celelalte planete îsi exprima energia. Astfel spunem ca planeta guvernatoare a semnului
"dispune" de planetele aflate în acel semn. O planeta într-un semn trebuie sa se conformeze dupa energia planetei
guvernatoare.
Acest fapt se preteaza doar pentru unele planete. De multe ori, planeta din semn este si planeta conducator, de aceea este
capabila sa îsi exprime cu claritate energia. Ea se numeste planeta 'dominanta'. Berbecul, Leul si Sagetatorul sunt semne de
foc si semne Yang, Puteti sa va întrebati, care este diferenta dintre ele daca au acelasi element si acelasi yang/yin. Ei bine, ele
într-adevar au aceste elemente în comun, dar exista planeta conducatoare care face diferenta. Aceste semne de foc sunt
modificate de Marte, Soare si Jupiter iar întelesul acestora se aplica semnelor.
Acelasi lucru se aplica si celorlalte semne, fiecare având un conducator care modeleaza semnul. Câteodata este compatibila
cu planeta dintr-un semn, câteodata nu. Asta depinde de datele persoanei pentru care se analizeaza horoscopul. Planetele sunt
instrumente, semnele sunt niste conditii care regleaza aceste instrumente.
Planetele guvernatoare ale semnelor zodiacale:
Berbecul este guvernat de Marte
Taurul este guvernat de Venus
Gemenii sunt guvernati de Mercur
Racul este guvernat de Luna
Leul este guvernat de Soare
Fecioara este guvernata de Mercur
Balanta este guvernata de Venus
Scorpionul este guvernat de Pluto (traditional de Marte*)
Sagetatorul este guvernat de Jupiter
Capricornul este guvernat de Saturn
Varsatorul este guvernat de Uranus (traditional de Saturn*)
Pestii sunt guvernati de Neptun (traditional guvernat de Jupiter*)
*) guvernatorul traditional al unui semn este planeta asociata semnului repsectiv înainte de inventarea telescoapelor care au
dus la descoperirea lui Uranus, Neptun si Pluto, planete care au preluat în mare parte guvernarea zodiilor Varsator, Pesti si
respectiv Scorpion. Acesti guvernatori ramân importanti în ramurile traditionale ale astrologiei, cum ar fi în astrologia orara.
CASELE ASTROLOGICE
CE SUNT CASELE?
Casele sunt locatii simbolice sau 'câmpuri de experienta'. Experientele pot fi externe, materiale sau constiente, sau ele pot fi
interioare, psihologice sau emotionale. O planeta într-o casa semnifica cu totul altceva decât o planeta într-un semn. O planeta
este într-un semn si în acelasi timp este si într-o casa. În orice moment, o planeta va fi în acelasi semn zodiacal pentru toate
locatiile de pe pamânt, dar în ce casa depinde de ora si locatia geografica a hartii pentru care se face calculul. Exista multe
metode de calcul a caselor astrologice, care dau rezultate usor diferite si astrologii nu sunt toti de acord care este cea mai buna
metoda. Adesea ei aleg una sau doua metode care considera ca li se potrivesc mai bine.
Semnele si casele nu coincid. Semnele descriu modul cum energia planetei este exprimata iar casele ne spun în ce domeniu al
vietii aceasta energie este exprimata.
Prima casa începe întotdeauna la pozitia 'orei 9' de pe harta. Chiar daca consideram Berbecul primul semn, asta nu înseamna
ca el coincide cu prima casa. Berbecul poate fi în orice casa de pe harta, sau chiar sa cuprinda doua sau trei case. Locul unde o
casa începe se numeste 'cuspida'. Casele au reguli planetare temporare, care pot fi luate de la guvernatorul unei planete al
unui semn din cuspida.
ASCENDENTUL SI MIJLOCUL CERULUI
CE ESTE ASCENDENTUL?
Imaginati-va rotatia Pamantului in jurul axei sale, care dureaza 24 de ore. Pe masura ce Pamantul se roteste, imaginati-va o
linie care se intinde spre orizontul estic, si inainteaza departe in spatiu. Pana la urma aceasta linie atinge cercul constelatiilor
zodiacale intr-un anumit grad si minut dintr-un semn zodiacal. Punctul de intersectie dintre orizont si cercul zodiacal este
Ascendentul, numit astfel pentru ca de la acest punct vedem stelele si planetele ascensionand pe cer, asa cum se observa din
locul de unde ne aflam. Punctul opus lui, spre orizontul vestic, este Descendentul, numit astfel datorita faptului ca in dreptul lui
observam planetele coborand sub linia orizontului, disparand din campul nostru vizual.
Intr-o astrograma, Ascendentul este reprezentat pe partea stanga, la ora 9, si marcheaza inceputul primei case astrologice.
Descendentul, punctul opus lui, este reprezentat in partea dreapta a astrogramelor si marcheaza inceputul casei 7.
CE ESTE MIJLOCUL CERULUI?
Mijlocul Cerului este punctul cel mai înalt al cerului natal. Principiul este acelasi cu cel al Ascendentului, cu exceptia ca trebuie
sa luam în calcul ca pamântul este înclinat. De aceasta trebuie sa avem grija la calcularea hartii, pentru simplitate, imaginati-va
un punct de deasupra, care se întinde în spatiu pâna când se întâlneste cu calea eclipticii. Aici este locul unde zodiacul
"culmineaza", si semnul si pozitia pe Mijlocul Cerului marcheaza cel mai înalt punct al cercului.
Mijlocul Cerului are abreviatia "MC" în astrologie. Abreviatia vine de la expresia Medium Coeli (în latina:" vârful cerului").
Punctul de opozitie este abreviat cu IC sau FC, care înseamna Immum Coeli (în latina:"fundul cerului"). Mijlocul Cerului în
majoritatea sistemelor de case marcheaza începutul casei a 10-a si Fundul Cerului marcheaza începutul casei a 4-a. Mijlocul
Cerului este marcat în partea de sus a astrogramei, iar Fundul Cerului în partea opusa a MC-ului.
CLASIFICAREA SEMNELOR ZODIACALE
Asa cum au fost catalogate în elemente, semnele zodiacale sunt de asemenea clasificate în trei seturi de câte patru:
'quadruplicitare' sau 'calitati'. Acestea sunt catalogate în Cardinale, Fixe si Mutabile
Semnele cardinale sunt Berbecul, Racul, Balanta si Capricornul. Ele
sunt numite asa deoarece intrarea Soarelui în aceste semne marcheaza începutul anotimpurilor în emisfera nordica: Soarele în
Berbec marcheaza începutul primaverii; Soarele în Rac marcheaza începutul verii; Soarele în Balanta marcheaza începutul
toamnei; Soarele în Capricorn marcheaza începutul iernii. Termenul de 'cardinal' este folosit pentru a evidentia importanta lor
sezoniera, cuvântul însemnând 'ceva de o semnificatie primordiala'
În acest concept al unui 'nou anotimp' este personificat simbolul 'noilor începuturi', energia schimbarii si a miscarii. De aceea
oamenii care au semne cardinale dominante în harta lor vor fi marcati de aceste trasaturi.
Semnele fixe sunt Taurul, Leul, Scorpionul si Varsatorul. Soarele tranziteaza prin aceste semne asa cum anotimpurile devin
mai fixe si mai stabile. De aceea aceste semne poarta simbolul stabilitatii si a rezistentei la schimbare. Aceasta poate
sugestiona o atitudine inflexibila, dar poate de asemenea reprezenta puterea de a rezolva si o natura disciplinata pentru a
urma pas cu pas.
Semnele mutabile, (adesea se refera la semnele 'comune' în textele traditionale) sunt Gemenii, Fecioara, Sagetatorul si Pestii.
Miscarea Soarelui prin aceste semne aduce închiderea unor anotimpuri, si aceste semne arata schimbarea, dar cu un element
de slabiciune. Aceste semne sunt marcate de flexibilitate si instabilitate, si adesea reprezinta un compromis între energia
nelinistita a zodiilor cardinale si energia fixa înradacinata a zodiilor fixe.
SEMNE CARDINALE SEMNE FIXE SEMNE MUTABILE
Berbec Taur Gemeni
Rac Leu Fecioara
Balanta Scorpion Sagetator
Capricorn Varsator Pesti


Attached File(s)
.bmp  CLASIFICAREA SEMNELOR ZODIACALE.bmp (Size: 276.41 KB / Downloads: 6)

"Umorul adevărat este haz cu studii universitare. A nu se confunda cu mitocănia veselă."
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-27-2010, 11:40 AM (This post was last modified: 02-15-2011 08:42 PM by anuk.)
Post: #7
RE: INITIERE IN ASTROLOGIE
Studiul horoscopului natal: Casele cerului


Casele cerului


Astrologie ABC Studiul horoscopului natal
Studiul horoscopului natal: Casele cerului


Termenul de "Casa" este folosit frecvent in Astrologie si desemneaza un anumit sector al zodiacului dintre cele 12 sectoare definite in orice astrograma. Dar exista doua utilizari distincte ale termenului. Vom incepe cu cea care a fost, probabil, prima intrata in uz: Casele Cerului.

La origine, prin Casa se intelegea Zodia de Domiciliu a unei planete. In Zodii si Planete spuneam ca fiecare planeta isi are Domiciliul in una sau doua zodii iar tabelul indica Domiciliul fiecarei planete. Asadar, se poate folosi termenul "Casa" pentru a se face referire la zodii, dar asta numai in contextul in care se vorbeste despre Casa (de Domiciliu) a unei anumite planete. Zodiile sunt Case ale Cerului, domiciliile ceresti ale planetelor, locurile unde planetele au cea mai curata vibratie proprie, nealterata (sau foarte putin alterata) de influente ale unor elemente vibrationale care le sunt mai putin caracteristice.

In aceasta definitie, fiecare zodie are o anumita pozitie in sirul celor 12 Case ale Cerului, iar Berbecul este Prima Casa a Cerului. Zodiacul este vazut ca un cerc pe care se succed cele 12 semne egale ca intindere, de cite 30 de grade fiecare, si dupa al 12-lea semn - Pestii - urmeaza semnul Berbecului, repetand ciclul. Dar este un lucru general acceptat in astrologie ca Berbecul este primul semn, respectiv prima Casa a Cerului, ii urmeaza Taurul, respectiv a doua Casa si asa mai departe.

La Echinoctiul de Primavara, Soarele intra in Prima Casa a Cerului, in Berbec, incepind un nou ciclu zodiacal. Unele religii folosesc exact aceasta data pentru a desemna Anul Nou, pastrindu-si astfel calendarul in acord cu ritmurile cosmice.

Dar nu numai Soarele incepe un ciclu nou cind intra in Berbec, ci orice alta planeta. Intr-o luna (circa 28 de zile), Luna strabate tot cercul zodiacal, astfel ca lunar reia parcurgerea semnelor zodiacale - a Caselor Cerului - incepind cu Berbecul. Celelalte planete au ritmuri proprii, dar mersul lor general poate fi urmarit in aceeasi succesiune a Caselor Cerului.

Trecerea unei planete dintr-un semn in altul, dintr-o Casa a Cerului in alta, se mai numeste "ingres" si reprezinta un moment in care vibratia generala se schimba fiindca vibratia planetei respective intra intr-o noua combinatie cu vibratia Casei Cerului in care tocmai a intrat. Pentru cine vrea sa inteleaga si sa foloseasca Astrologia, observarea ingresurilor si a schimbarii vibratiei generale este un exercitiu foarte util. Daca stii la ce data si ora intra o planeta intr-un semn nou, ai prilejul sa notezi sau cel putin sa observi evenimentele care au loc inainte si dupa momentul respectiv si sa tragi concluzii proprii prin propria ta perceptie.

Casele Cerului sunt definite, deci, ca sectoare ale zodiacului (corespunzind zodiilor), dar prin miscarea planetelor ele ajung sa defineasca etape in desfasurarea vietii. Totul este ciclic si exista multiple si variate cicluri suprapuse, care dau vietii o complexitate deosebita. Totusi, fiecare om poate folosi cel putin o parte din cunoasterea acestor cicluri pentru a crea in viata sa o armonie cu vibratiile cosmice. Efectele se pot percepe usor, pentru cine este constient de ele. Viata oricui este marcata de aceste etape vibrationale, dar fiecare vede numai lucrurile si explicatiile pe care este dispusa mintea lui sa le vada.

Ca etape ale unor repetate cicluri cosmice, Casele Cerului reprezinta faze in evolutia lucrurilor, a proceselor, a personalitatilor umane, a vietii in toate aspectele ei. Este simplu si logic sa proiectezi o lucrare dupa calendarul obisnuit, stabilind ca pe 1 ale lunii vei face un lucru, pe 2 alt lucru s.a.m.d. Dar aceasta este o programare strict logica, relativ aleatoare din punct de vedere al cosmosului, fiind lipsita de armonia cu schimbarile vibrationale date de ritmurile cosmice. Mult mai interesant si mai eficient este un proces programat in armonie cu ritmurile cosmice. Aceasta afirmatie este dificil de demonstrat formal, public, pe baza cunoasterii standard, dar fiecare - daca vrea cu adevarat sa o verifice - trebuie sa o faca pentru sine insusi.


http://www.eastrolog.ro
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-05-2010, 10:09 PM
Post: #8
RE: INITIERE IN ASTROLOGIE
2010, configuratii si influente

O veche cunostinta: opozitia Saturn-Uranus

In 2010 se produc ultimele doua opozitii Saturn-Uranus dintr-un ciclu de cinci. Precedentele s-au format pe axa Fecioara-Pesti în noiembrie 2008, februarie si septembrie 2009. Urmatoarea se va forma pe 27 aprilie 2010, tot pe axa Fecioara-Pesti, iar ultima, pe axa Berbec-Balanta, pe 26 iulie 2010.

Configuratia opune noul – vechiului, experimentul – traditiei, independenta – structurii organizate. Ea exprima o contradictie dura intre doua planete lente si puternice, cu efecte profunde, de durata, si poate aduce dezordine, tulburari si instabilitate. Astrologic, disfunctiile apar discret inca din septembrie 2007, cand Saturn intra in Fecioara. Efectele devin foarte vizibile incepand din vara-toamna lui 2008 si continua sa se manifeste în 2009. In 2010, ultimele doua aspecte aduc deznodamantul. De fapt, opozitia Saturn-Uranus doreste o reorganizare, reformulare, regandire sau reasezare a unor sisteme, o noua viziune, o noua abordare. Dar restructurarea se produce dificil, cu spasme si tulburari. Astfel, pana sa reuseasca sa produca reasezarea dorita, ea este insotita de:

- la nivel macro: dificultati politice si administrative, disfunctii institutionale, complicatii economica-financiare, nesiguranta, instabilitate si o multime de situatii defazate, nelalocul lor.
- la nivel personal: dezorganizare, ravasirea sistemelor de valori, lipsa de perseverenta, adversitati sau accidente. Este incomoda mai ales pentru Fecioare, Pesti, Balante si Berbeci, iar apoi pentru Capricorni, Raci, Gemeni si Sagetatori. Ne poate crea insa tuturor inconveniente de genul celor descrise într-un sector sau altul al vietii.

Careul Saturn-Pluto

Odata intrat in Balanta, Saturn a format un careu (aspect distonant) cu Pluto, pe care-l repeta de 3 ori – primul careu exact s-a format 15 noiembrie 2009, iar urmatoarele vor fi pe 1 februarie si 21 august 2010. În 2010, efectele se simt pana în martie inclusiv, apoi din ultima decada a lui iulie pana toamna tarziu. Si Saturn si Pluto sunt planete puternice, dure, care nu stiu de gluma si a caror confruntare poate fi devastatoare.

La nivel macro
Aspectele dure Saturn-Pluto sunt printre cele mai distructive configuratii astrale. De-a lungul vremii au fost însotite de evenimente brutale, de bulversari politice, socuri economice, conflicte armate, asasinate, accidente grave, cataclisme naturale (cutremure, tornade, secete, inundatii, caderi de meteoriti, etc.). De ex., sub aspecte tensionate Saturn-Pluto au început cele doua razboaie mondiale si a avut loc atacul terorist din 11 septembrie 2001. Nu absolut toate aspectele dure Saturn-Pluto produc tragedii de proportii si poate ca vom avea sansa ca nici actualul careu sa nu produca. Dar nici n-ar trebui sa ne surprinda daca acestea vor avea loc…

La nivel personal
Viata poate deveni mai dificila sub aceste tranzite, care aduc temeri si framantari, tendinte pesimiste sau depresive, neplaceri de Tonus si sanatate, provocari si lupte, evenimente ce nu pot fi prevenite si asupra carora nu se poate interveni. Cei mai expusi sunt Balantele, Capricornii, Berbecii si Racii, mai ales daca s-au nascut la începutul zodiei (în septembrie, decembrie, martie sau iunie). Dar unele tensiuni putem resimti oricare dintre noi într-un sector sau altul al vietii.

Conjunctia Jupiter-Uranus

Jupiter intra în Pesti pe 18 ianuarie 2010, unde il intalneste pe Uranus, cu care face nu mai putin de 3 conjunctii perfecte. Cei doi evolueaza impreuna in Pesti, pana la sfarsitul lui mai si apoi, din septembrie 2010 pana in ianuarie 2011. Peste vara, iunie-august, cei doi isi exercita forta în Berbec.

Jupiter si Uranus sunt doua planete cu eliberare foarte mare de energie si formeaza o conjunctie curajoasa, dornica de nou, de libertate, de aventura. Incurajeaza dorinta pentru putere, ambitia, indrazneala, asumarea de riscuri, comportamentul excesiv, exagerat, poate chiar extremist.

La nivel macro
In exprimarea sa pozitiva (mai puternica în perioada cat cele doua planete se afla in Pesti) conjunctia Jupiter-Uranus, este cel mai puternic si dinamic agent al schimbarii, progresului si luptei pentru independenta. Incurajeaza viziunea, inventivitatea, emanciparea, modernizarea, dezvoltarea stiintei si tehnologiei, explorarile, experimentele si descoperirile cele mai indraznete si spectaculoase. Primul zbor al lui Charles Lindbergh peste Atlantic a avut loc sub o conjunctie Jupiter-Uranus si tot sub o conjunctie Jupiter-Uranus s-au facut primii pasi pe Luna, pe 20 iulie 1969.

In exprimarea sa negativa (mai puternica în perioada cat cele doua planete se afla în Berbec) conjunctia creeaza mari tensiuni, situatii explozive care erup pe neasteptate. Are un potential violent foarte ridicat. Produce cele mai neasteptate accidente si incidente. Pare a avea legaturi speciale cu domeniul aerospatial, cu radioactivitatea si industria nucleara si este adesea implicat în cataclisme naturale cu evolutie brusca si imprevizibila.

La nivel personal
Aduce entuziasm, incredere, schimbari de planuri, reorientari catre actiuni sau scopuri provocatoare, pline de incitare, de adrenalina, precum si o mare sete de expansiune si libertate. Dorinta de nou devine stringenta, apare gustul pentru experiment. Se poate intampla, de fapt, nici sa nu existe posibilitatea de a alege, ci schimbarea sa se impuna de la sine. Sub o astfel de configuratie, este mai bine sa se mearga in sensul innoirii si al schimbarii, altfel este posibil ca schimbarile sa se impuna in mod intempestiv si neplacut, uneori teribil de bulversant. Este posibil ca multi dintre noi sa trebuiasca sa ne asumam riscuri pe care altfel nici prin minte nu ne-ar fi trecut sa ni le asumam. Chemarea libertatii este atat de mare, incat prudent ar fi ca nimeni sa nu incerce sa o blocheze, fiindca reactiile pot fi extrem de virulente si foarte surprinzatoare chiar pentru cei care credeau ca ne cunosc.

Este posibil sa apara o tendinta de respingere a oricaror reguli si ingradiri, în orice domeniu de viata, cu posibile consecinte suparatoare.

Conjunctia Jupiter-Uranus mai genereaza oportunitati neasteptate pentru studii sau/ si calatorii, pentru inovatii în viata curenta, reinventarea stilului, explorarea potentialului creativ, aparitia unor interese originale, etc.
Aspectul ii avantajeaza net pe cei curajosi si deschisi schimbarii si ii poate afecta serios pe cei rigizi, incremeniti în sabloane.

Pana la sfarsitul lui mai si intre septembrie 2010 si ianuarie 2011, pare sa îi favorizeze cu precadere pe Pesti, apoi Scorpioni si Tauri si sa le ofere solutii pretioase, de care au mare nevoie, Racilor si Capricornilor. Peste vara (iunie-august), aspectul se va dovedi extrem de incitant, dar si foarte riscant pentru Berbeci, Balante, Capricorni si Raci.

Atentie!
In iulie-august se produce asa-numitul “maxim cardinal”, cand patru planete cu miscare lenta se vor afla în semne cardinale: Pluto în Capricorn, Saturn în Balanta, Uranus si Jupiter în Berbec. Este o schema astrala extrem de tensionata, cu mare potential negativ. Sfarsitul lui iulie si începutul lui august 2010 comporta cel mai inalt grad de periculozitate, caci lui Saturn în Balanta i se alatura si violentul Marte. Prudenta extrema, in toate domeniile si pentru toate zodiile, cu un avertisment special pentru Berbeci, Balante, Capricorni si Raci, indeosebi pentru cei nascuti in primele zile ale zodiei respective (adica in martie, septembrie, decembrie si iunie)

http://www.astrele.ro/2009/11/28/2010-co...ontinuare/
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-19-2010, 01:54 PM
Post: #9
RE: INITIERE IN ASTROLOGIE
Metafora Pestilor si constiinta crestinaDe la timp la periodizare

DEX-ul inventariaza un sens cel putin interesant pentru cuvantul epoca: “Timp in care se repeta, periodic, acelasi lucru in aceleasi conditii”. Cum orice cuvant exista mai intai in faza de concept, inseamna ca operam cu totii, la nivel mental, cu notiunea de ciclicitate. Cu toate acestea, sistemul de credinte occidental respinge ideea de reincarnare. Se pare ca mai avem nevoie de ceva timp pentru ca acest concept sa fie asimilat, adica sa se “in-carneze”, sa coboare in planul terestru. Dar rabdare avem si timp e destul (“mii de ani treceau/ in tot atatea clipe” – Eminescu). Pana la urma, timpul nu e decat un instrument prin care se ordoneaza si se ierarhizeaza cunoasterea.

Acum sa nu ne intindem prea mult cu suspiciunea si sa contestam inclusiv existenta timpului, care se masoara stiintific desi practic… nu exista. Nu-l putem percepe prin intermediul simturilor – nu se vede, nu-l aude nimeni si nu poti pune mana pe el, n-are forma, nici substanta, si totusi lasa urme. Adanci si vizibile. Ne oprim aici cu explorarea conceptelor pentru ca am ajuns la destinatie. La istorie, disciplina extrem de recunoscatoare timpului, care poate fi impartita in epoci repetate periodic in conditii similare.

Era Crestina = Epoca Pestilor

Marii ganditori, impreuna cu cercetatorii istoriei civilizatiilor, vad in crestinism fundamentul pe care a aparut si s-a dezvoltat civilizatia europeana in forma pe care o cunoastem astazi. Si nu exista, probabil, in sprijinul acestei idei un argument mai solid decat periodizarea timpului. Punctul de referinta este presupusul an al nasterii lui Iisus Hristos, acceptat ca fiind anul 1 in calendarele iulian si gregorian (nasterea a fost anterioara acestui an, se pare, dar asta e o alta discutie). Asadar, totul se intampla inainte de Hristos (i.Hr.) sau dupa Hristos (d.Hr.). Englezii spun A.D. (adica Anno Domini – Anul Domnului), respectiv B.C. (Before Christ – Inainte de Hristos). Francezii dateaza evenimentele av. J.-C. (avant Jesus-Christ) si a. J.-C. (apres Jesus-Christ).

Pentru ca am vazut ce treaba are crestinismul cu timpul si cu istoria, se ridica urmatoarea chestiune spinoasa: ce legatura are crestinisnmul cu Pestii? Mi-am pus aceasta intrebare pentru prima data cand, intr-o vacanta de vara am citit romanul Quo Vadis?, care l-a consacrat pe scriitorul polonez Henryk Sienkiewicz. Naratiunea ne arunca in flacarile cu care odiosul imparat Nero a dat foc Romei, pe vremea cand crestinii erau vanati si folositi pe post de tapi ispasitori. In acest context, o nobila familie romana, convertita la religia iubirii propovaduita de Iisus, reda libertatea tuturor servitorilor care deseneaza in colbul din batatura palatului cate un… PESTE. Ecce dilemma! Stupoare si nedumerire!

Aici intervine astrologia.
Astronomia vorbeste despre fenomenul de precesie a echinoctiilor. Pamantul se abate de la ecliptica (planul de miscare in jurul soarelui), astfel incat o data la 2160 de ani (2156, cu precizie) Soarele rasare in momentul echinoctiului de primavara in dreptul altei constelatii (deplasarea pe ecliptica fiind de aproximativ un grad la 72 de ani, atunci 30 de grade cate tine un semn zodiacal x 72 de ani = 2160 de ani). De 2000 de ani incoace, Soarele s-a aflat in momentul echinoctiului de primavara (in jurul datei de 21 martie) in dreptul constelatiei PESTILOR. Preferam aici formula “Epoca Pestilor” in loc de “Era Pestilor” dintr-un motiv foarte simplu.

Era este definita ca “perioada istorica ce incepe cu data unui anumit eveniment sau fapt, real sau legendar, de la care se porneste numaratoarea anilor” (DEX). Ori tocmai in acest punct parerile nu mai converg. Astrologii nu se pun de acord in legatura cu momentul de inceput al erei pe care o traim. Unii sustin deja ca am intrat in Epoca Varsatorului. Calendarul maias fixeaza punctul terminus pentru guvernarea Pestilor in mult temutul an 2012.

Zodiacul tropical si cel sideral se intalnesc si se pun de acord asupra anului 498 d. Hr. cand Soarele ar fi migrat in constelatia Pestilor. Asadar, in anul 2654 se pare ca vom pasi in Epoca Varsatorului (si nu in cea a Berbecului, miscarea fiind retrograda). Influenta constelatiei urmatoare se resimte cu aproximativ 500 de ani inainte de intrarea deplina in drepturi. Plecand de la aceasta marja, iata ca se explica atat masurarea timpului de la Iisus Hristos citire (498 – 500 = aproximativ anul nasterii lui Iisus), cat si anul 2154 pe care il citeaza inclusiv Gustav Jung (2654 – 500 = 2154) ca data de incepere a Epocii Varsatorului, al carei impact isi face deja resimtite efectele.

Metafora si simbol

Daca l-am mentionat pe Jung, nu putem sa nu ne legam de subconstientul colectiv si de lumea arhetipurilor. Crestinismul se suprapune temporal peste Epoca astrologica a Pestilor. Iata si talmacirea simbolului Pestilor peste care m-am impiedicat in Quo Vadis? Chevalier si Gheerbrant, in Dictionarul lor de simboluri, descriu simbolul ca fiind raportul dintre o imagine si un set de idei, credinte sau emotii. Cunoscatorul stie care dintre semne reprezinta in astrologie Taurul, elevul care bifeaza intr-o casuta stie ca a dat raspunsul corect, soferul recunoaste care dintre indicatoare il avertizeaza in legatura cu riscul de polei pe carosabil.

Comunicarea simbolica se aplica (dupa Jung) epocilor, culturilor si indivizilor. Fiecare individ este conectat la o serie de cunostinte pe care, intr-o anume perioada de timp, le conceptualizeaza intreaga specie. Si, dupa cum am vazut, conceptele se prefac in limbaj. Aceste aspecte si-au gasit teren de studiu in abordarea cognitivista a lingvisticii. Lakoff si Johnson, promotorii acestei miscari, sustin ca metafora este un instrument esential in organizarea sistemului nostru conceptual. Cu alte cuvinte, se poate spune ca gandim si vorbim in metafore.

Metafora conceptuala presupune echivalarea conceptelor dintr-un domeniu-sursa intr-un domeniu-tinta. Ne gandim la MANCARE (domeniu-sursa) si ne exprimam SENTIMENTELE (domeniu-tinta). Asa ajungem sa spunem despre copil “Manca-l-ar mama”, cand, de fapt, n-avem nicio intentie canibalica, ci doar ne exprimam prin cuvinte afectiunea. Descriem o STARE INTERIOARA (domeniu-tinta) prin intermediul unei ACTIUNI CONCRETE (domeniu-sursa). Spunem “Mi se rupe!”, de parca am distruge / am face bucati un obiect solid cand, de fapt, tot ceea ce facem este sa ne aratam prin cuvinte starea de indiferenta.

Metafora Pestilor in limba romana

Mai intai gandim, dupa care verbalizam (transpunem in limbaj). Asa construim o metafora. Iar de 2000 de ani, ne reprezentam lumea prin intermediul METAFOREI PESTILOR. Crestinismul are ca simbol central PESTELE. Referintele biblice sunt abundente. Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si PESTILOR. Putea, la fel de bine, sa inmulteasca niste pulpe fripte de pui, dar n-a facut asta. Daca mergem mai departe si observam ca spicele din care se face painea fac trimitere la zodia Fecioarei, care se aflata in opozitie cu Pestii, deja ne lovim de legea universala a corespondentei (ce este sus este si jos: “precum in ceruri, asa si pe pamant”) si de cea a polaritatii (totul este dublu, are doi poli).

Cronologic, prima minune a lui Iisus este cea a prefacerii apei in vin la nunta din Cana Galileii. Bine, bine… dar unde e pestele? Pai… in apa. Nu este mediul lui de viata, insusi elementul sau natural? Mergand la practica religioasa, cultul ortodox, de exemplu, in anumite zile de post da dezlegare la… peste (nu la carne de vitel). Ziua Crucii, mai cu seama, se asociaza cu consumul de preparate pe baza de peste.

Sa parasim repede insa terenul biblic, pentru a ne concentra pe expresivitatea limbii romane in ansamblu. Pestele este folosit ca simbol / metafora pentru:

- masurarea timpului. Spunem “Ma intorc cat ai zice peste”. N-am auzit pe nimeni sa spuna “Ma intorc cat ai zice berbec”. Ar fi absurd. Probabil lucrurile ar fi stat altfel acum 3500 de ani, in plina Epoca a … Berbecului.

- autoritate si sistem de organizare. Cu totii am auzit spunandu-se ca, intr-o ierarhie, “pestele de la cap se-mpute”. Adica, desigur, conducatorul, cel mai mare in rang, poarta vina pentru declinul structurii respective.

- notiuni abstracte. Egalitatea, de pilda, e sugerata prin expresia “aceeasi mancare de peste”. Cand spunem in schimb ca “asta e deja alta mancare de peste”, facem diferenta dintre doua sau mai multe concepte. N-am auzit sa se spuna “asta e deja alta mancare de cartofi”. Tacerea / discretia este prezenta sugestiv in comparatia “mut ca pestele” (si nu, de exemplu, “mut ca rata”). La fel, daca cineva “tace ca pestele”, inseamna ca nu scoate nicio vorba. Incapacitatea sau, altfel spus, lipsa de efecte produse de o cauza (legea cauzei si a efectului fiind o alta lege universala) descrie situatia cuiva care “se zbate ca pestele pe uscat”. De ce oare nu se spune ca “se zbate ca leul in apa”? Caracterul usor / facilitatea cu care se savarseste un gest (o actiune) sau cu care cineva se descurca intr-un anume context se regaseste de asemenea intr-o comparatie ce face apel la atribute ale pestilor. Despre cineva familiarizat cu un domeniu de activitate se spune ca, in aria respectiva, “inoata ca pestele in apa”. La fel de bine s-ar justifica si zicala “inoata ca broasca in apa”, numai ca limba prefera pestele.

- actiuni concrete. Insasi convertirea la crestinism este metaforizata chiar de Iisus Hristos, care il cheama pe Simon (viitorul Petru) sa-l urmeze pentru a-l face “pescar de oameni” si nu, de exemplu, “vanator de suflete”. Ritualul seductiei si jocul erotic, pentru ca, la urma urmei, iubirea este filosofia crestinismului, nu putea sa stea departe de metafora pestilor. Despre cineva care a iesit “la agatat” se mai spune ca a iesit “la pescuit”. Poate nu e locul, dar trebuie sa mentionam aici si exacerbarea comportamentului sexual deviant (forma abuziva a pseudo-iubirii). Cel care organizeaza activitatea de prostitutie, adica proxenetul, este cunoscut drept “peste”. Mai mult, actiunea neterminata / lipsa de finalitate este redata plastic prin expresia “a o lasa in coada de peste” (“coada” e “de peste” si nicidecum “de topor”, de pilda).

- personaje mitologice. Din vremuri imemoriale, povestile si basmele aduc in prim plan un personaj miraculos, capabil sa indeplineasca oricare trei dorinte. E vorba, desigur, de celebrul “pestisor de aur”. Un alt personaj fabulos, pe care nimeni nu l-a cunoscut vreodata (pentru ca nu exista) e prezent in cotidian prin simbolistica pestelui. Auzim spunandu-se cu frustrare in glas ca traim in “Tara lu’ Peste”. Acest Peste il desemneaza de fapt pe… Nimeni (atotputernica lipsa / golul). Aceasta absenta capata uneori valoare superlativa: “Tara lu’ Peste Prajit”. (“Papura-Voda” trimite si el, desigur, tot la imparatia apelor, elementul pestilor).

In loc de concluzii

De la nasterea lui Iisus pana astazi, ne aflam sub semnul bimilenar al Epocii Pestilor. Simbolistica pestilor este omniprezenta in lumea crestina si, implicit, in realitatea limbii romane. In plina Epoca zodiacala a Pestilor, subconstientul colectiv opereaza cu reprezentari ihtiologice. Ne gandim la ceea ce ne inconjoara si ne reprezentam lumea imprumutand atribute ale pestilor. Gandirea noastra metaforica se reflecta la nivelul cuvintelor si al expresiilor.

Comunicam si vorbim aparent despre pesti cand, de fapt, teoretic, mesajul pe care intentionam sa-l transmitem nu are aparent legatura cu fapturile acvatice. O incursiune in adancurile timpurilor reveleaza tocmai cauzele primordiale care au dus la aceste asocieri intre idei si cuvinte. Reamintim ca folosim metafore ori de cate ori vorbim despre ceva gandindu-ne, de fapt, la cu totul altceva. Crestinismul corespunde astrologic Epocii Pestilor. Si iata cum, la nivelul limbii, metafora pestilor se asaza chiar la temelia crestinismului. E timpul sa ne dam seama de asta. Tocmai acum, in pragul Epocii Varsatorului, care se asteapta sa ne aduca o explozie a constiintei cosmice, precum si o integrare a constiintei crestine in deplina cunoastere universala .
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-30-2010, 11:38 AM
Post: #10
RE: INITIERE IN ASTROLOGIE
Cand Jupiter intalneste Uranus

Influenta conjunctiei Uranus / Jupiter se simte déjà . Pe 8 iunie 2010 conjunctia va avea loc pe gradul 0 Berbec , grad ce degaja o imensa energie, asociat cu faima , cu noile proiecte. Acest grad este un punct extrem de dinamic ce garanteaza ca toate evenimentele devin “focurii de artificii “ vizibile pentru toata lumea . Activarea acestui punct “ Aries “ asa cum este numit gradul 0 Berbec, inseamna inceputul unor schimbari importante si derularea unor evenimente cruciale.

Jupiter se mai intalneste cu Uranus , cand ambele sunt in miscare aparent retrograde in semnul Pestilor pe gradul 28 ( septembrie 2010 ) dar si in ianuarie 2011 ,cand cele doua energii se unesc pe gradul 26 Pesti. Foarte multi cred ca aceasta tripla conjunctie intre aceste doua mari planete semnifica si o schimbare drastica la nivel mondial .
Jupiter extinde tot ceea ce atinge iar conjunctia Jupiter-Uranus va ACCENTUA noul, exceptionalul, surprizele,uimirea ,aventura ,entuziasmul, intuitia. Jupiter in Berbec este “un ton nou“al expansiunii, beneficiile vor veni prin individualizare,prin conducerea propriilor idei . Este o energie plina de ambitie, vointa , generozitate , entuziasm , accentueaza dragostea pentru libertate , comuna atat Berbecului cat si lui Jupiter .

Jupiter este expansiv,vesel, plin de viata ,experimenteaza noul, favorizeaza marile societati dar si calatoriile mari . Partile mai putin placute ale acestei energii le vedem in lacomie , snobism . Jupiter in Berbec induce o energie ce aprinde, extinde curajul, , entuziasmul, deschide usa unor oportunitati noi si poate utiliza chiar si agresiunea pentru a aduce noul. Toleranta , generozitatea ,lipsa fricii,credinta in propriile forte pot conduce la experiente “ mai mari decat viata “. Energia Jupiteriana in Berbec stie sa presare emotii pe tot ceea ce atinge ,inspira oamenii sa incerce noile provocari care se cred imposibile,da dinamism si vigoare,indreapta spre practica filosofica ,spiritualitate si invatamant .Aceasta energie Jupiteriana in Berbec poate aduce neatentie cu finantele ,afacerile , este nevoie ca impulsivitatea sa fie controlata de bun simt , auto-controlul este cea mai buna cale de a profita de norocul pus la dispozitia noastra , bogatia si puterea merg mana in mana doar cu intelepciunea in aceasta perioada.

Uranus functioneaza pe principul “ fulgerului rapid “ ,daca ne uitam in viata noastra ,vom vedea ca toate schimbarile rapide,schimbarile peste noapte au fost influentate de Uranus. Uranus ne vorbeste intr-un limbaj ce tulbura,agita ,socheaza ,aduce surprize , ideea geniala dar si panica inexplicabila . Jupiter in conjunctie cu Uranus este o fuziune puternica a celor doua energii ce combina pasiunea cu gandirea ,ofera expansiune si inedit in modul de abordare a vietii , genereaza un prim pas catre independenta, agitatie , inapatanare,cautare plina de pasune.Aceasta energie ofera oportunitatea noului ,ajuta in schimbarea orientarii noastre prin refuzul a tot ceea ce inchisteaza viata . Este o energie ce aduce neliniste,freamat ,nu iubeste nici o restrictie , favorizeza proiectele mari , norocul neasteptat, castigurile neasteptate . Aceasta energie te poate scoate din anonimat, o atitudine mentala pozitiva poate da viata unei dorinte care sa permita o noua dezvoltare si extindere , pot aparea noi orozonturi in invatamant , in studii,in afaceri ,in familie,in stiinta. Trebuie sa profitam din plin de aceste noi oportunitati , cand acestea pot aparea uneori fara nici un efort constient depus in crearea lor.

In tranzite peste harta natala ,conjunctia Jupiter –Uranus arata unde ne simtim obligati sa luam un risc in viata noastra , unde experimentam aventura in scopul explorarii potentialului nostru creativ ,ce temeri trebuiesc depasite . Aceasta conjunctie vesteste o radicala si insufletitoare schimbare , dar trebuie sa stim ca este destul de imprevizibila, Semnele cardinale Berbec,Balanta,Rac,Capricorn( cei nascuti la inceputul zodiei) dar si toti cei care au planete personale pe gradele de inceput cardinale sau pe ultimile grade ale semnelor mutabile vor simti din plin influenta acestei conjunctii ,pot avea parte de surprize de tot felul.

La un nivel macro, conjunctia Jupiter-Uranus va fi cel mai puternic şi dinamic agent al schimbării, progresului şi luptei pentru independenţă, dar va genera de asemenea si situatii neaşteptate, violente sau explozive.
http://astrologykom.blogspot.com/
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication